Princ Charles
 MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Obratio se javnosti

Princ Charles prvi put javno o svojoj borbi s koronom: 'Čudno je, frustrira i uznemiruje'

Budući britanski kralj prvi je član britanske kraljevske obitelji koji je bio pozitivan na koronavirus, ali uz blaže simptome prebolio ga je u samo tjedan dana. Svoje iskustvo s javnosti je podijelio u videu te istaknuo važnost brige i potpore starijim osobama kao najrizičnijoj skupini.

Nakon što mu prošlog tjedna dijagnosticiran COVID-19, princ Charles odmah se povukao u samoizolaciju u kojoj je bio svega tjedan dana. Kako je potvrdila palača, princ je potpuno zdrav i osjeća se odlično te je se javnosti obratio putem videa u kojem je opisao kako je bilo imati koronu i naglasio važnost brige o starijim ljudima u ova kritična vremena.

"Nakon što sam nedavno prošao kroz proces oporavka od koronavirusa sa, nasreću, blagim simptomima, sada se nalazim s druge strane bolesti, ali još uvijek u socijalnoj distanci. Kao što svi znamo, ovo je čudno, frustrirajuće i uznemirujuće iskustvo, kada prisutnost obitelji i prijatelja više nije moguća, a normalne se životne strukture iznenada ruše", rekao je princ.

The Prince of Wales, here on archive photos, has tested positive for Coronavirus.  He has been displaying mild symptoms but otherwise remains in good health and has been working from home throughout the last few days as usual.  The Duchess of Cornwall has also been tested but does not have the virus.
25 Mar 2020
  He has been displaying mild symptoms but otherwise remains in good health and has been working from home throughout the last few days as usual.  The Duchess of Cornwall has also been tested but does not have the virus., Image: 509451271, License: Rights-managed, Restrictions: NO Netherlands, Model Release: no, Credit line: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Charles se nakon samo tjedan dana oporavio od bolesti, a Camilla, iako negativna na virus, još uvijek je u samoizolaciji.

U videu je istaknuo da on i njegova supruga Camilla stalno misle na one koji su izgubili svoje najmilije u tako teškim i nenormalnim okolnostima, kao i na one koji su morali trpjeti bolest, izolaciju i usamljenost.

"Ja kao pokrovitelj Age UK-a, i moja supruga, pokroviteljica humanitarne organizacije Silver Line, mislimo i dajemo podršku svim starijim ljudima širom ove zemlje koji su sada u teškom stanju. Međutim, također znamo da u svakoj zajednici postoje zaista divni susjedi, pojedinci i volonteri koji bolesnicima i potrebitima pružaju skrb i pažnju, a ta mreža nesebične pomoći je od velikog značaja za ljudske živote", poručio je Charles.

Charles se odlučio testirati na koronavirus nakon što je saznao da je monaški princ Albert zaražen, jer je s njim bio u kontaktu. No, ne zna se sa stopostotnom sigurnošću tko je Charlesu prenio virus. Osim njega, testirala se i Camilla koja je bila negativna. Ipak, ona je i dalje u samoizolaciji prema propisima vlade koji nalažu da članovi obitelji bez simptoma moraju biti u samoizolaciji 14 dana.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Čitajte i:

Linker
15. travanj 2024 02:42