Getty Images
obitelj na prvom mjestu

Oprostio se sa suzama u očima: Nakon teških optužbi, Ed Sheeran uzima pauzu od glazbe

Jedan od najuspješnijih glazbenika današnjice koji je na početku karijere svirao kao ulični pjevač iznenadio je naglom odlukom da se na neko vrijeme oprašta od glazbenog svijeta. Nakon albuma koji je izašao u srpnju ove godine, izgleda da mu je potreban predah, a na odluku su možda utjecale i nedavne optužbe za plagijat.

Glazbenik Ed Sheeran (28), pravog imena Edward Christopher Sheeran, izbacio je u srpnju album "No. 6 Collaborations Project", na kojemu je, kako mu i ime govori, ostvario suradnje s brojnim poznatim izvođačima poput Justina Biebera, Cardi B, Camille Cabello, Chrisa Stapletona, Eminema i brojnih drugih. Nakon još jednog uspješnog albuma, nagrađivani glazbenik objavio je kako se povlači iz svijeta glazbe, na 18 mjeseci.

Odluku je s obožavateljima podijelio za vrijeme koncerta u sklopu Divide turneje i kazao kako je ovo njegov zadnji koncert te da će od nastupa neko vrijeme uzeti pauzu.

"Kao što mnogi od vas znaju, na ovoj turneji sam već dvije godine i ovo je vjerojatno moj posljednji koncert za narednih 18 mjeseci. Izvodili smo diljem svijeta i drago mi je da završavamo ovdje, u Ipswichu. Bilo je jako emocionalno za sve nas, za mene je kao da prekidam s djevojkom nakon duge veze", rekao je glazbenik na pozornici, suzdržavajući suze u očima.

Odluku je donio jer želi više vremena provesti sa svojom suprugom Cherry Seaborne, s kojom je odnedavno u braku. "Počinjem život s Cherry, ne mogu provesti narednih 20 godina na putu. Djeca bi promijenila stvari i ne bih oklijevao žrtvovati ovo zbog njih. Da mi netko kaže da zbog djece više ne bih mogao nastupati, ne bih se žalio, za mene bi to bilo u redu", kazao je Ed i nadodao kako je već postigao i više nego što je mogao zamisliti. "Vidimo se za nekoliko godina", kazao je publici i za kraj odsvirao pjesmu koju je napisao s 15 godina.

IPSWICH, ENGLAND - APRIL 21:  Musician Ed Sheeran and fiance Cherry Seaborn look on during the Sky Bet Championship match between Ipswich Town and Aston Villa at Portman Road on April 21, 2018 in Ipswich, England. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)
Getty Images
Ed i Cherry zaljubili su se još u srednjoj školi.

Inače, njegova turneja oborila je sve rekorde posjećenosti i zarade - s trona je skinuo grupu U2 koja je prvo mjesto držala sa zaradom od 735,4 milijuna dolara iz 2011. godine, dok je Ed pokupio rekordnih 736,7 milijuna dolara za vrijeme održavanja turneje. Od ožujka 2017. godine na putu je bio 893 dana i održao je 255 nastupa, s oko ukupno 8,5 milijuna obožavatelja na koncertima.

No uz veliki uspjeh, Ed se susreo i s optužbom Sama Chokrida koji ga je prozvao za krađu refrena njegove pjesme "Oh Why". Sheeran ga je navodno kopirao u poznatom hitu "Shape of You" pa dok se vještačenje i sudski postupak ne privedu kraju, britanskom glazbeniku je stopirana isplata tantijema.

Ed na polici ima četiri Grammy nagrade i jedan je od najpoznatijih glazbenika danas. Sa srednjoškolskom ljubavi Cherry se oženio početkom godine, a vezu otpočetka drži podalje od očiju javnosti. Da je ona njegova prva ljubav i da svoj život ne može zamisliti bez nje u medijima je istaknuo više puta.

Linker
19. travanj 2024 14:01