Ako vam treba inspiracija

Pitale smo poznate mame kako krate vrijeme u samoizolaciji i otkrile su nam neke genijalne savjete!

Petra Kurtela, Nevena Rendeli Vejzović i još tri dame otkrile su za Gloria.hr čime se bave u svoja četiri zida, u kojim aktivnostima uživaju s djecom i izlaze li uopće van iz stana.

Najbolje što u ovo krizno vrijeme možete napraviti jest ostati kod kuće i posvetiti se aktivnostima za koje do sada niste imali vremena. Ne samo da tako štitite sebe, već i druge koji možda nemaju imunitet jak kao vaš i dovoljna je jedna sekunda preblizu da im prenesete koronavirus, a da niti ne znate da ga nosite.

Mnoge poznate mame također su odabrale biti u samoizolaciji, a mi smo ih upitali čime krate vrijeme, izlaze li u šetnju sa svojom djecom i kako gledaju na cijelu ovu situaciju.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma!

Facebook

Instagram

Twitter

Petra Kurtela

Zagrebačka glumica i dizajnerica Petra Kurtela se sa svojim dvoipolgodišnjim sinom Reljom i suprugom Igorom Banovićem željela preseliti k njezinim roditeljima, no shvatila je da bi to bilo krajnje neodgovorno.

Sara Moritz CROPIX
Petra Kurtela u samoizolaciji se primila proljetnog čišćenja sa sinom Reljom i suprugom Igorom.

"Mama i tata imaju kuću i vrt kojem bi dobro došlo mjesec, dva okopavanja i uređivanja, ali oni spadaju pod najugroženiju skupinu, a mi ne možemo (kao ni itko drugi) biti sigurni da nismo zaraženi pa smo ostali u našem stanu i primili se posla. Relja pomaže oko ozbiljne čistke koju sam započela neki dan. Ribali smo zajedno balkon, razvrstavali igračke i odjeću i odvajali komade koju ćemo pokloniti. To je pravo proljetno čišćenje koje sam odlučila podijeliti i na društvenim mrežama, a posebno me razveselilo jer su mi mnogi pisali da im je moj profil ovih dana umirujuć i nadahnjujuć", kaže nam Petra.

Osim toga, Petra sa sinom i suprugom peče palačinke, slika, čita i gleda filmove, a svi zajedno jednom dnevno izađu upiti malo sunca.

"Skoknemo kratko i u prirodu, ali daleko od svih. Izbjegavamo apsolutno svaki kontakt i mislim da je to odgovorno u ovom trenutku. Više zbog drugih, nego zbog nas. Moramo shvatiti da je mnogo ljudi zaraženo, a to još ne zna. Tu se krije prava opasnost, jer svatko od nas misli da on nije taj. Hrane za sad imamo, a ako nam ponestane pelena, još bolje jer ćemo ih se napokon riješiti", našalila se Petra.

Nevena Rendeli Vejzović

Domaća voditeljica već je posljednja četiri tjedna u karanteni i to zbog vodenih kozica kojima su se zarazile njezine kćeri, blizanke Mare i Lea, a kod kuće mora ostati i dalje zbog epidemije koronavirusa. Kako nam je otkrila, cijela obitelj, uključujući i treću kći Vitu i supruga Maka, na novonastalu su se situaciju već navikli.

Nikolina Vukovic Stipanicev CROPIX
Domaća voditeljica Nevena Rendeli Vejzović posljednja četiri tjedna je u karanteni zbog vodenih kozica kojima su se zarazile njezine kćeri.

Vrijeme, kaže, krate mnogim aktivnostima, uključujući slikanje vodenim bojama u kojem su Mare i Lea već prave majstorice. "Nedavno su imale prvu izložbu, a tema su im bile ribice. Također su za nas priredile kazalište u kući, ali moram priznati da postaje sve zahtjevnije popuniti vrijeme jer stalno navaljuju van", govori Nevena te nastavlja:

"Kad su cure napokon ozdravile izlazili smo jednom dnevno do parka, ali sad smo i to smanjili pa vrijeme uglavnom provodimo na terasi. Prošli vikend smo s njima otišli u prirodu izbjegavajući bliže kontakte i iskreno, sve ih vise pripremam na izolaciju. Mislim da nas čeka teško vrijeme, nas roditelje male djece još teže, jer kako im objasniti da ne mogu van? Moje curice od ranog jutra viču: 'Mama ajmo van!!!', pa im pokušavam skrenuti pozornost u tom trenutku i zabaviti ih nečim drugim", otkriva voditeljica.

Mirna Maras Batinić

Voditeljica Mirna Maras Batinić također će se u samoizolaciji primiti čišćenja i popravaka u kući za koje do sada nije imala vremena. "Moramo bojati vrata, urediti podrum, vrt...definitivno ima posla", nabraja Mirna koja se, sa suprugom Željkom, sinom Nikom i kćerkicom Meri, drži svih uputa za zaštitu koje daju stručnjaci pa je većinom kod kuće, ali ne propuštaju povremene izlaske van.

"Vrijeme u kući kratimo u igri, čitamo priče, slažemo puzzle, gledamo crtiće... Naravno, ne možemo biti stalno zatvoreni pa odemo do parka na zrak i igru, a navrate nam i prijatelji s djecom. Što se tiče nabavke namirnica, ne radim paniku jer panici nema mjesta. Svakako moramo biti na oprezu i ono najvažnije - slušati upute nadležnih institucija kako bismo zaštitili i sebe i druge", poručila je.

Ida Prester

U svojem domu u Beogradu, glazbenica Ida Prester vrijeme krati zabavnim druženjem sa sinovima Rokom i Rijom te suprugom Ivanom Peševskim. No, svi su već pomalo nervozni i jedva čekaju da cijela korona-kriza što prije prođe.

Vedran Peteh
Ida Prester sa suprugom Ivanom Peševskim i sinovima Rokom i Rijom od jastuka gradi kule, od posuđa bubnjeve i svi se zajedno zabavljaju kako znaju.

"Ovaj period bez vrtića bit će jako izazovan svim roditeljima. Već treći dan smo kod kuće već je totalni kaos. Dečki su razvukli neku poklon traku po cijeloj kući i igraju se Spiderman mreže. Od jastuka rade kulu, od posuđa bubnjeve, sve su izvukli iz ormara. Ja im sve dozvoljavam jer razumijem koliko im je teško biti zatvoren u par kvadrata, a i puštam maštu neka im radi. Ali moram priznati da je iscrpljujuće", požalila se Ida te dodala kako se, kao i svi ostali, nada ova situacija neće još dugo potrajati i da ćemo se svi vratiti u normalu.

Pamela Ramljak

Zagrebačka pjevačica na ljeto će drugi put postati majka, a trudnoću, naravno, čuva kod kuće u društvu supruga Mladena i sina Antuna. No, vitamin D se mora upijati pa tu i tamo izađu u šetnju.

"Prekjučer smo malo svratili do Jaruna gdje smo se igrali na jezeru, bacali kamenčiće u njega, ali smo pazili da smo udaljeni od drugih ljudi. Naravno, treba pripaziti, ali poželjno je izaći na sunce. Osjećam da mi treba jer bi bila potpuno depresivna da sam stalno u kući", ističe Pamela.

Matej Dokić
Pamela Ramljak na ljeto će postati majka djevojčice koju će, nada se, donijeti na svijet slobodan od korone.

Ostatak vremena, kaže, provode kod kuće u igri s autićima, vlakićima, kockicama, gledaju crtiće i kuhaju: "Trudimo se hraniti zdravo, jedemo puno voća, povrća, čajeva i molimo se da ova kriza što prije prođe."

"Kada curica bude dolazila na svijet, nadam se samo da će sve biti u normali i da ćemo moći živjeti kao i prije. Voljela bih da moj suprug bude sa mnom jer sada pratnja ne može uopće ući u bolnicu", kaže Pamela te dodaje kako joj definitivno nije svejedno, ali razmišlja pozitivno.

Čitajte i:

Pamela Ramljak: 'U ovoj prostoriji provodim najviše vremena i kad je sin kod kuće i kad nije'

Ida Prester: 'Suprugu sam rekla da želim živjeti s njegovom mamom, ali smo napravili kompromis'

Nevena Rendeli prvi put otkrila pravu istinu zašto je otišla s televizije: 'Dugo trpim, ali kad nešto prekinem, nema povratka'

Linker
24. travanj 2024 12:19