Sandra Križanec
 Marko Todorov / Hanza Media
Vrijeme ponekad i nije lijek

Tužne riječi nekadašnje zvijezde HRT-a lome srce: 'Nismo tada puno imali, ali imali smo sve... Fališ'

Prošlo je godinu dana otkako je Sandra Križanec izgubila svog voljenog oca. Preminuo je iznenada, a ona se s tugom još uvijek teško nosi...

'Nismo tada puno imali, ali imali smo sve. Tata. Prošla je prva godina. Znam da me gledaš s boljeg mjesta i da bi me zbog nekih mojih postupaka i opet kao i tih dječjih godina, najradije izlupao papučom, pa plakao sa mnom... Fališ', napisala je u tužnoj i dirljivoj objavi Sandra Križanec (43). Producentica i urednica na N1 televiziji teško se nosi s gubitkom svog voljenog oca.


Splet nesretnih okolnosti

Nekadašnja zvijezda HRT-a bez svog tate ostala je iznenada, u emisiji Dan De Jutarnjeg lista otkrila je prije nekoliko mjeseci da se sa svime teško nosi. 'Dogodilo se jako iznenada, odlazak koji nitko nije očekivao na taj način, splet nesretnih okolnosti. Kad ode tako netko blizak, uvijek si vam sebe, postavljaš si sto pitanja. Jesam li mogla više, odvesti ga u bolju bolnicu, zvala sam i neke liječnike da ih pitam što sam trebala učiniti. Mučim se s time i danas. Što nisam obavila s njim neki posljednji razgovor. Nisam ga vidjela, i to me muči', rekla je Danielu Delaleu Sandra u intimnoj ispovijesti.

Zagreb, 050419.
N1 televizija.
Novinarka Sandra Krizanec.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media
Sandra Krizanec

Koliko je povezana sa svojom obitelji govori i činjenica da se Sandra često i danas preispituje što je zbog posla napustila rodnu Slavoniju i došla u Zagreb. No, bilo je to nužno da bi napredovala i izgradila karijeru kakvu ima danas, i na koju može biti ponosna.


Teška odluka

'Teška je to odluka bila. Profesionalno je bio izazov, a s druge strane u Slavoniji je moja obitelj, prijatelji, kuća. Jesam li dobro odabrala, hmmm... To je vječno preispitivanje. Ali, bila sam sretna reakcijama gledatelja', rekla je u svojedobno u razgovoru za 100posto.

Bolna točka joj je i tema privatizacije, zbog koje se njezin otac na neki način i razbolio.

Roditelji su joj ostali bez posla baš onda kada je ona trebala početi sa studiranjem u Zagrebu.

'Drugi dan mama me nazvala. Ona i tata ostali su bez posla. Divna hrvatska privatizacija. Preko noći tvornica je zatvorena, mama Ružica radila je i borila se, tata se razbolio, mislim da MK Slavoniju nikad nije prebolio. Novac za fakultet nisam imala, vratila sam se u Osijek, upisala Ekonomski fakultet, na čijem sam prijamnom također prošla. Počela sam studirati, a tri dana kasnije dobila honorarni posao na HRT-u, ali s punim radnim vremenom. I tada mi je nekako ta Informativa ušla pod kožu. Bio je rat još uvijek, pa mirna reintegracija, a dobila sam priliku raditi vrhunske događaje', otkrila je u spomenutom intervjuu Sandra kroz kakve je borbe obitelj prošla tijekom njezinog školovanja i kako ju je sve to dovelo do HTV-a i televizijskog posla.

Linker
20. ožujak 2024 23:51