Getty Images
hvale ga svi

Veliki uspjeh Luke Modriće: Čestitke stižu sa svih strana svijeta

Nakon što je nedavno proslavio deset godina braka, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije dobio je priznanje i na poslu - na popisu je 100 najboljih sportaša u izboru čitatelja Marce.

Španjolske sportske novine Marca objavile u četvrtak popis 100 najboljih sportaša na svijetu u 21. stoljeću među kojima je na 91. mjestu uvršten kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Popis je sastavljen na temelju glasova čitatelja Marce prikupljenih preko njene internetske stranice.

"Nismo mogli zaboraviti mozak Real Madrida tijekom posljednje četiri Lige prvaka, igrača koji je prekinuo veliku dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda u dobivanju nagrade Zlatna Lopta, velikog Luku Modrića“, izvijestila je Marca. Modrić je 2018. godine nakon Svjetskog prvenstva, na kojem je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju, dobio nagradu Zlatna lopta za najboljeg nogometaša svijeta u toj godini.

GETAFE, SPAIN - JANUARY 04: Luka Modric of Real Madrid celebrates with teammates after scoring his team's third goal during the La Liga match between Getafe CF and Real Madrid CF at Coliseum Alfonso Perez on January 04, 2020 in Getafe, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Getty Images

Čitatelji su sportaše ocjenjivali prema postignutim rezultatima u zadnjih 20 godina.

Najviše glasova u odabiru 100 muških sportaša dobio je američki plivač Michael Phelps, dok se na drugom mjestu našao Usain Bolt, atletičar s Jamajke.

Sretan u ljubavi s Vanjom

Reuters/EPH

Njihova ljubav počela je još u mladim danima - kada je njemu bilo 19, a njoj 25 godina. Vanja je radila u agenciji Zdravka Mamića pa je s Lukom igrom slučaja razgovarala čak tri sata. Zaljubila se u njega, kako je rekla, zbog njegove jednostavnosti, skromnosti i samozatajnosti.

Vanja je već bila trudna sa sinom Ivanom kad je uplovila u brak s Lukom, a 2013. su dobili i kćer Emu, dok im je najmlađa Sofija stigla u listopadu 2017.

Luka često govori kako mu je njegova obitelj najveća potpora u onome što radi te da bez supruge Vanje ne bi došao tu gdje jest. Vanja, naime, ima ključnu ulogu u njegovoj karijeri jer snima sve njegove utakmice koje nakon toga zajedno analiziraju.

Facebook
Luka Modrić često u pauzi odlazi kući na ručak koji skuha supruga Vanja

Čitajte i:

Luka Modrić i supruga Vanja proslavili desetu godišnjicu braka uz simpatičnu tortu

Tatino zlato sve je veće: Luka Modrić raznježio porukom i obiteljskim fotografijama

Fotke od pola milijuna lajkova: Luka Modrić uživa u toplim krajevima, svi su oduševljeni njegovim 'novim prijateljima'

Luka Modrić s obitelji seli u vilu od koje zastaje dah: Kuća od 2,3 milijuna eura ima i svoje vlastito kino

Linker
18. travanj 2024 16:43