INSTAGRAM
DOBAR SAVJET ZLATA VRIJEDI

10 pravila koje bi žene trebale usvojiti u svojim 20 - ima

Uvijek u potrazi za savjetima koji će im omogućiti dobro zdravlje i lijep izgled, žene mogu naići na brojne informacije koje im obećavaju upravo to. Iako nema brzog i univerzalnog recepta, postoje neka pravila i smjernice kako postići zdravlje i prirodnu ljepotu.

1. Ne zaboravite se redovito i adekvatno izlagati sunčevom svjetlu jer je vitamin D, koji dobivamo iz sunčeve energije, neophodan za zdravlje organizma.

2. Žene dnevno trebaju unositi oko 75 grama proteina, a ukoliko se bave nekom fizičkom aktivnošću oko 85 grama. Dobiti ih možete iz jaja, ribe, govedine, puretine, piletine…

3. Cjelovite žitarice, pet porcija voća i povrća dnevno, riba, orašasti plodovi i dovoljno tekućine ključ su prehrane koja će ti pomoći u izliječenju hormonskih tegoba.

4. Jedite izbalansirane obroke i hranu konzumirajte svaka tri sata. Preporučuje se pojesti voće odmah nakon buđenja.

5. Za žene sa slabom fizičkom aktivnošću određena je količina od 1800 kalorija dnevno, 2000 za srednju fizičku aktivnost, a 2400 do 2800 kada je ta aktivnost jaka.

6. Redovito posjećujte saunu jer ona potiče rad krvotoka i potpomaže prokrvljenost kože, čisti pore, jača i učvršćuje kožu te je dobra u prevenciji prehlada i različitih upalnih procesa.

7. Prvi simptomi starenja javljaju se između 20. i 30. godine života. Koža gubi tonus i vlagu te u tom razdoblju treba započeti sa prvim anti-age postupcima i hidratantnom njegom.

8. Jogurt je bogat probioticima koji poboljšavaju probavu, snaže imunitet i smanjuju upale, pa bi ga trebalo konzumirati tri do pet puta tjedno, a time ćete i smanjiti rizik za rak dojke.

9. Ekstra djevičansko maslinovo ulje koje se nanosi izravno na kožu i konzumira oralnim putem pruža zaštitu od degenerativnih promjena izazvanih starenjem i sunčevim zračenjem.

10. Smijanje pomaže fizičkom zdravlju jer prilikom smijanja tijelo je opuštenije, otpušta hormone endorfin i serotonin koji olakšavaju bol. Također, smijeh olakšava stres i snižava krvni tlak.

Linker
23. travanj 2024 14:19