Nikola Vilic / CROPIX / Cropix
NAJPRESTIŽNIJA DOMAĆA NAGRADA

22. dodjelu nagrade Porin obilježili brojni izostanci domaćih glazbenika

Ovogodišnju dodjelu najprestižnije domaće glazbene nagrade posjetio je dosada najveći broj publike, a obilježili se ga i brojne kontroverze te revolti naših glazbenika.

Dodjela nagrade Porin održala se na impresivnoj pozornici splitske Spaladium Arene i okupila najbolje domaće izvođače, nominirane u važnim kategorijama kojima se odaju počast njihovom radu i angažmanu.

22. dodjelu Porina tako su obilježili brojni pozitivni, ali neki negativni događaji. Uz velik broj glazbenika koji su se odazvali, nekoliko njih ipak nije željelo podržati ovu manifestaciju.

Damir Urban iako je nastupao na dojeli, nije želio preuzetinagradu, a na svom je Facebook profilu objasnio je da je to zbog nezadovoljstva zbog kriterija odabira i načina nominacije.

Tonči Huljić odbio je doći jer su ukinuli nagradu za hit godine, dok su druga zvučna imena poput Gibonnija i Olivera Dragojevića rekli kako imaju drugih obaveza. Massimo je pak bio iznimno razočaran jer je zbog bolesti morao ispričati svoj izostanak, a nije se pojavio niti Petar Grašo.

Na završnoj dodjeli glazbene nagrade Porin dodijeljene su statue u 12 kategorija. Najviše nagrada dobio je bend Vatra za hit Tango i to za najbolju izvedbu grupe s vokalom, produkciju, snimku te onu najvažniju, za pjesmu godine gdje je bilo petero nominiranih.

Josipi Lisac uručen je Porin za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe za Dnevnik jedne ljubavi, a Porin za životno djelo za izniman doprinos hrvatskoj glazbi dobili su Nikša Gligo i Frano Parać.

Saznajte tko su ostali dobitnici:

Porin za najbolji album rock glazbe: Psihomodo Pop (Ćiribu ćiria) Porina za album godine: Psihomodo Pop (Ćiribu ćiria) Porin za najbolji pop album: Detour (A što ak’ ja…) Porin za pjesmu godine: Vatra (Tango) Porin za novog izvođača godine: Bang Bang Porina za najbolju žensku izvedbu: Sara Renar (Jesen) Porin za za najbolju mušku vokalnu izvedbu: Massimo (Ispod nekog drugog neba) Porin za najbolju vokalnu suradnju: Gretta i Geby (Malena) Porin za najbolji album zabavne glazbe: Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor (Vrijeme je, draga, vrijeme je) Porin za najbolji video broj protekle godine: Psihomodo pop (Bejbi) Porin za najbolji album klapske i tamburaške glazbe: klapa Kampaneli Donja Kaštela (Sva ti duša u me stala) Porin za najbolju jazz izvedbu osvojila su dva izvođača: Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. Ernie Watts & Hrvoje Rupčić (New red dwarf) te Davor Križić Experiment (Echoes of a dream)

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
20. travanj 2024 10:05