INSTAGRAM
DOBRI SAVJETI

3 najčešće pogreške koje žene čine u vezi

Ljubavni odnos zahtijeva kontinuiran rad koji se temelji prije svega na zdravoj komunikaciji, a potom i uvažavanju međusobnih prioriteta i potreba. Iako se svi međusobno razlikujemo kao osobe, ipak postoje stvari koje biste trebali izbjegavati u svakoj vezi želite li da se ona izgradi na zdravim temeljima, a potom i dugovječno održi.

1. Nemojte ga pokušavati promijeniti

Ukoliko pokušavate promijeniti svog partnera i smatrate kako će upravo te promjene popraviti vaš odnos – varate se. Ne možete promijeniti druge, nego samo sebe nije obična floskula.

Ukoliko pokušavate promijeniti partnera koji na tu promjenu nije spreman, možete postići samo suprotan efekt – dodatne svađe, predbacivanja, frustracije i udaljavanje. Umjesto toga prihvatite partnera sa svim njegovim vrlinama i manama, na koje ni sami niste imuni.

2. Nemojte glumiti njegovu majku

Želite li mu kuhati, obavljati njegove obaveze umjesto njega, brinuti oko svega i emocionalno ga štititi- drugim riječima, biti baš poput njegove majke – radije nemojte. Poanta svake ljubavne veze je partnerski odnos, a on podrazumijeva ravnopravnost u svakom smislu te riječi.

Izbjegavajte situacije u kojima se čini kako vi imate sav autoritet, u kojima se vaš partner mora nepotrebno opravdavati ili gdje je očigledan stav kako vam partner mora odgovarati i polagati račune.

Pokušajte zadržati partnerski i ravnopravan odnos u kojemu ćete u svakom trenutku biti jednaki.

3. Nemojte zanemariti svoje potrebe i prijatelje

Mnoge žene, a rjeđe i muškarci, nakon što se upuste u vezu – jednostavno zanemare svoje potrebe i prijatelje. Prestanu s druženjima, izlascima, odlascima na omiljene aktivnosti, a s vremenom – udalje se i sami od sebe.

Kako biste to izbjegli, ne zaboravite da vaš partner nikada neće moći zamijeniti vaše ženske prijateljice, a odlazak s njime na neku zajedničku aktivnost nikada neće imati jednak učinak kao kad sami uživate u svom hobiju.

Razlike obogaćuju naše živote, ali i vezu stoga nemojte bježati od njih nego ih iskoristite kao temelj kvalitetne veze koja će biti bogata sadržajom i kvalitetnom komunikacijom.

Linker
26. travanj 2024 19:30