FLICKR
SAVJETI ZA POČETAK TJEDNA

4 dobre i zdrave odluke za početak novog tjedna

Ponedjeljak mnogi koriste za novi početak. Primjerice, najčešće čujemo izjave poput: Od ponedjeljak sam na dijeti. Od ponedjeljka idem u teretanu. Od ponedjeljka ne gledam više televiziju. Ukratko, ponedjeljak je mnogima motivacija za zdrave i pozitivne odluke.

Pripremili smo vam zato četiri ideje za ovaj ponedjeljak, a koje biste mogli iskoristiti za novi početak i kvalitetniji život.

1. Budite pozitivni

Utišajte ili u potpunosti isključite glas u svojoj glavi koji vam govori da niste dovoljno dobri, da niste zaslužili bolje ili da ne možete ništa promijeniti. Možete što god poželite! Pozitivno razmišljanje je neiscrpan izvor energije i snage koja je bitna u borbi sa stresom.

Namirnice za podizanje dobrog raspoloženja

2. Budite strpljivi

Strpljenje je jedna od odlika uspješnih ljudi. Strpljenje je vještina koja se uči, a njeni rezultati su dugotrajni. Nestrpljivi ljudi brzo odustaju i zbog toga se osjećaju loše. Strpljivi ustraju u svom naumu i onda kada je to teško te, paradoksalno, brže stižu do cilja.

7 trikova za učinkovito obuzdavanje apetita

3. U zdravom tijelu, zdrav duh

Opskrbite svoje tijelo zdravom energijom tako što ćete se zdravo hraniti i vježbati. Važno je zadržati kontinuitet i svakodnevno učiniti nešto za zdravlje, što će vam dati gorivo da izgurate cijeli dan i da lakše podnesete sve prepreke koje vam se nađu na putu.

3 vježbe za savršenu stražnjicu

4. Pronađite hobi

Ukoliko već imate hobi, pronađite vremena za njega, jer hobi je vaša antistresna terapija. On može biti manje ili više kreativan, ali bitno je da vas opušta, smiruje i usredotočuje misli na određenu radnju. Pletenje, origami ili pečenje kolača – bitno da u tome uživate.

Zašto je važno imati hobi?

Linker
24. travanj 2024 12:29