Instagram
IMAJTE NA UMU

5 praktičnih savjeta za ljepotu

Postoje mnogi mitovi i zablude, ali i istine koje se tiču ljepote. Dobro je imati na umu da prejako stegnuta punđa može štetiti korijenu kose, a parfem ćete dulje sačuvati ukoliko ga držite u hladnjaku. Donosimo vam najveće istine i najbolje trikove koje se tiču ljepote kose i njege kože.

Prejako stegnuta punđa ili rep mogu dovesti do opadanja kose

Svaka frizura koja previše nateže korijen može dovesti do čupanja i opadanja kose. Drugim riječima, jednom tako iščupana folikula kose – neće ponovno narasti. Stoga, olabavite malo.

Trljanje očiju stvara bore

Učestalo trljanje očiju uzrokuje gužvanje tanke kožice u području oka, koja je posebno osjetljiv dio lica. Iako neće učiniti preveliku štetu, izbjegnite trljanje kad god je to moguće.

Pranje kose pivom jača korijen

Zahvaljujući ječmu i hmelju koji su sastavni dio piva, ovo alkoholno piće pomaže kosi da bude čvršća, sjajnija i gušća. Pomiješajte pivo s vodom i medom, nanesite na vlasište i isperite.

Najbolje mjesto za čuvanje parfema je hladnjak

Ako ih pravilno čuvate, parfemi mogu trajati godinama, ali ulja i kemikalije su jako osjetljivi na visoke tempeature. Idealno mjesto za čuvanje parfema je hladan i mračan prostor.

Lak za kosu može pomoći make upu da duže traje

To je istina, ali taj trik izbjegavajte kada god možete. Jasno vam je kako su kemikalije u spreju za kosu jake i da unatoč privremenom rezultatu riskirate ozbiljnije dermatološke probleme.

Linker
25. travanj 2024 13:54