INSTAGRAM
SREĆA JE TU

5 razloga zbog kojih biste trebali biti ponosni na svoje godine

I dok narodna poslovica kaže kako svako vrijeme ima svoje čari, mnogi se ne mogu oteti dojmu da bi im bilo bolje da su malo stariji ili mlađi. Međutim, godine se ne mogu brisati niti dodavati – nego u svakom životnom periodu treba maksimalno uživati. Donosimo vam pet razloga zbog kojih biste trebali biti ponosni na svoje godine.

1. Iskustvo

S godinama dolazi i životno iskustvo. Niz manje ili više uspješnih veza, poslova, prijatelja i različitih životnih uspjeha ili neuspjeha obilježili su vaš život i dali vam brojne lekcije. Životno iskustvo neprocjenjiva je stvar koja vodi sreći i zadovoljstvu.

2. Preference

S godinama i iskustvom točno znate što volite, a što ne volite. Odnosno što želite i ne želite. U mladosti svi se na neki način pokušavamo prilagoditi društvu i očekivanjima drugih – no s godinama to nije slučaj i znate točno što želite i trebate, a što ne.

3. Samopouzdanje

Mnogima omiljena blagodat starenja je – samopouzdanje i spoznaja da ste dovoljno dobri za bilo što. Drugačije gledate na svoje tijelo i zračite drugačijom energijom. Samopouzdanje se manifestira na svim životnim područjima, a ponajviše u međuljudskim odnosima i odnosu prema samome sebi.

4. Prijateljstva

U pitanju više nisu poznanstva jer ste najčešće okruženi ljudima s kojima se družite desetljećima. Pa čak iako ste mislili kako ih poznajete samo površno, lako ćete uvidjeti da nakon toliko godina – postali ste prijatelji koji znaju toliko jedan o drugome.

5. Ožiljci

Strije koje svjedoče o jednom ili više života koje je vaše tijelo podarilo, ožiljci od ozlijeda iz djetinjstva, možda pokoja operacija – ljudsko tijelo je savršeno podešen stroj koji treba održavati, njegovati i voljeti bez obzira kakvog je oblika jer je nevjerojatno baš takvo kakvo jest – s godinama samo ljepše.

Linker
23. ožujak 2023 03:09