GLORIA PROMO

Allianz predstavlja prvi „Kalkulator zlatnih godina“

Hoćete li imati dovoljno za vaše potrebe u mirovini; što možete očekivati, a što već sada možete napraviti?

Ulazak u svijet rada, opremanje životnog prostora, osnivanje obitelji i daljnje školovanje samo su neki od životnih događaja koji nas obvezuju na odgovorno ponašanje i razmišljanje o budućnosti. S ciljem informiranja javnosti o važnosti planiranja financijske budućnosti te na koji im način u tome može pomoći polica životnog osiguranja, Allianz je osmislio prvi „Kalkulator zlatnih godina“ koji na jednostavan i interaktivan način predviđa vašu financijsku budućnost.

Ključ naše budućnosti su odluke koje donosimo danas

„Kalkulator zlatnih godina“ namijenjen je svima koji žele znati što očekivati u mirovini i što mogu poduzeti već danas kako bi si osigurali financijski bezbrižniju budućnost. Kalkulator se sastoji od nekoliko jednostavnih koraka, a preciznim unošenjem podataka on računa vaše mjesečne prihode i troškove u mirovini, na temelju kojih procjenjuje i iznos potreban za život u zlatnim godinama.

„Svjesni smo da većini građana ovaj kalkulator neće donijeti sretne vijesti o njihovoj budućnosti u mirovini, ali kao lider u životnim osiguranjima smatramo da imamo odgovornost obrazovati građane te ih poticati na odgovorno ponašanje. Sa sve dužom očekivanom životnom dobi, planiranje financijske budućnosti mora postati dijelom današnjeg načina života, a „Kalkulator zlatnih godina“ na jednostavan i pregledan način prikazuje gdje smo sada, što nas očekuje u budućnosti i što već danas možemo učiniti kako bismo financijski osigurali svoju i budućnost naše obitelji“, izjavio je Boris Galić, predsjednik Uprave Allianz Zagreba.

Izazovi sve duže životne dobi

Njemačka će 2050. godine imati veći broj stanovnika starosne dobi između 60 i 75 godina nego onih između 30 i 45 godina. U Japanu je u zadnjih 35 godina očekivana životna dob stanovnika porasla sa 75 na 83. I Hrvatska već spada u „države treće životne dobi“ s preko 18 posto stanovništva iznad 65 godina. Očekivana životna dob pri rođenju ženske djece u Hrvatskoj ove godine je 80 godina, a muške 74. Na 100 stanovnika 28 ih je starije od 65 godina, a očekuje se da će ta brojka do 2050. godine narasti na 51. S rastom očekivane životne dobi ljudi, ugovaranje životnog osiguranja jedna je od važnijih i odgovornijih odluka koje pojedinac može donijeti. No, duža životna dob je i prilika koju je potrebno prepoznati i iskoristiti. Glavna prednost životnog osiguranja je u tome što pruža financijsku sigurnost za slučaj najtežih životnih scenarija, istovremeno omogućuje štednju, a time i bolje planiranje mirovine. Informacije dobivene „Kalkulatorom zlatnih godina“ pojednostavit će i olakšati odluku o ugovaranju police životnog osiguranja jer pitanja i dogovori u sklopu kalkulatora sačinjavaju elemente koji u velikoj mjeri određuju kakva je konkretno polica pojedincu potrebna.

Kalkulator je dostupan putem linka i integralni je dio nove Allianz domene www.zivotno.hr na kojoj se nalazi i multimedijalni film te niz edukativnog sadržaja o važnosti životnog osiguranja. Pozivamo vas da izdvojite malo svog vremena i krenete s Allianzom u prognozu vlastite budućnosti.

Koliko je kalkulator točan?

Kako bi omogućio projekciju budućih primanja i troškova u mirovini, aplikacija kalkulatora koristi mnoštvo parametara i podataka iz različitih izvora, kao i cjenike postojećih proizvoda Allianz životnih osiguranja. Radi se o nizu pretpostavki koje su podložne budućim promjenama kao što su zakonodavne promjene, promjene osobne financijske situacije, oscilacije ekonomskih i financijskih varijabli i slično. Također, važno je naglasiti da kalkulator uzima u obzir vremenski tok i realnu vrijednost novca na način da uključuje definiranu stopu inflacije (koju korisnik može i samostalno definirati). Isto tako, radi jednostavnosti i lakšeg korištenja kalkulatora za što širi krug korisnika, neke varijable su procijenjene i pojednostavljene, a i svaka osoba i situacija jedinstvena je te je nemoguće uzeti u obzir sve okolnosti koje mogu utjecati na budući mirovinski standard pojedinca.

„Unatoč brojnim ograničenjima ovakvog pristupa, želja nam je bila potaknuti ljude na razmišljanje o zlatnim godinama i problemima s kojima bi se mogli suočiti ako se na vrijeme ne pobrinu za svoju financijsku budućnost. Istraživanja pokazuju da vrlo veliki dio populacije, uključujući i dobar dio onih koji imaju neki oblik štednje, nije svjestan dubine vlastitog „mirovinskog jaza“ te nužnosti preuzimanja pune odgovornosti za standard svoje obitelji u mirovini“, dodala je Zrinka Galić, direktorica Sektora životnih osiguranja u Allianzu i naglasila kako ovaj kalkulator trebamo shvatiti kao svojevrstan pregled trenutne situacije s naglaskom na edukaciju i informiranje javnosti. https://www.youtube.com/watch?v=ZnAIhwKy7Xs

%CODE1%

Linker
19. travanj 2024 08:32