BORBA S DEPRESIJOM

Ana Ugarković: Približila sam se želji za smrću

Ana Ugarković (41) na ekranima je uvijek vedra kuharica koja nam otkriva tajne svojih sjajnih recepata, a gledali smo je i kao ne pretjerano spretnu, ali simpatičnu plesačicu u “Plesu sa zvijezdama”. No od ranih dvadesetih godina u svojoj nutrini Ana skriva mnogo tamnija raspoloženja zbog kojih se često osjećala lažnom, potištenom i beživotnom. O svojoj borbi s depresijom, koja je u kritičnu fazu došla prije šest godina, progovorila je u emisiji “8. kat” Danijele Trbović u kojoj se pojavila na nagovor dečka Igora.

– Često sam se pitala u čemu je problem sa mnom. Sve je divno, krasno, radim posao koji volim… No, to mi ništa nije značilo i kad bi me ljudi u lošijoj fazi hvalili, davali mi komplimente, ja sam se znala osjećati još lošije. Nekako sam se osjećala kao lažnjak. Bilo mi je teško ustati iz kreveta. Bila sam bezvoljna, ništa nije imalo smisla, nisam se mogla uhvatiti za nešto što bi me izvuklo. Nisam imala volju za životom. Nikad nisam pokušala samoubojstvo, no zbilja nije bilo ničega u mojoj budućnosti što bi me moglo izvući i to je bila faza na mentalnoj razini blizu želje za smrću – rekla je Ana.

Pomogli su joj liječnici i intimna podrška.

– Krenula sam na psihoterapiju, to je bila prva stepenica. Iz ove perspektive sve mi je čudno, kao da se događalo drugoj osobi. Igor, koji se također borio s depresijom, i ja puno smo radili na sebi, pročistili se. Sad smo manje podložni vanjskim utjecajima. Prihvatila sam sebe i to što radim, malo me stvari može uzdrmati onako kako bi me prije uzdrmale – rekla je Ana Ugarković.

Linker
10. svibanj 2024 23:25