PRED OGLEDALOM

Ankica Dobrić: Mrzim bore

Dok mnogi sanjaju o vlastitom trim-kabinetu, zagrebačka glumica Ankica Dobrić (50) u svom bi domu rado imala – kozmetički salon. Da može, kaže, u salonu bi bila dan i noć.

– Ja naprosto uživam u tretmanima, a osim toga kreme su sve učinkovitije – kaže članica zagrebačkog kazališta Gavella, priznajući da su joj masaže najdraže.

Ima li neki postupak uljepšavanja kojeg se grozite? – Geliranja noktiju. Dugo traje, nokti se uništavaju i izgledaju umjetno. To sam napravila dva- tri puta i nikad više.

Što od kozmetike najčešće kupujete? – Parfeme i preparate za njegu lica i tijela. Isprobala sam, valjda, sve kreme, od onih najskupljih do jeftinih, a zadnjih godina koristim one s prirodnim sastojcima. Trenutačno je to hrvatska kozmetika Nikel.

Kako ste reagirali na pojavu prvih bora i kako se borite protiv njih? – Mrzim ih! Oko očiju nanosim Nikel serum, a na lice Nikelovo ulje protiv bora. Vrlo je koristan i ‘lifting lica’ ultrazvukom.

Jeste li pobornica estetskih kirurških zahvata? – Kad budem starija, možda odem na neku sitnu korekciju, poput podočnjaka, ali, to je sve. Ne želim izgledati umjetno.

Kad je riječ o njezi, što prvo primijetite na drugim ženama? – Lijepu kožu i čistu kosu. To privlači poglede poput magneta.

Ubrajate li se u žene koje u svakom trenutku moraju izgledati savršeno? – Ne. Žena koja se redovito njeguje dobro će izgledati i u običnoj trenirci, nenašminkana.

Imate li neku tajnu za dobar izgled? – Svako jutro popijem čašu mlake vode s pola limuna, za detoksikaciju, a jednom mjesečno na kožu ne stavljam ništa, kako bi se odmorila i sama ‘proizvela’ masnoću i vlagu.

Koju boju ruža najčešće koristite? – Ružičastu, a kad želim izgledati seksi – crvenu.

Što je uvijek u vašoj toaletnoj torbici? – Krema za ruke L’occitane, sjajilo za usnice i parfem.

Koliko se razlikuje vaš dnevni make-up od večernjeg? – Preko dana nanosim samo sjajilo za usnice, a ako je hladno, i tekući puder. Navečer je obavezan ruž, malo rumenila i sjenilo za oči, a kako volim duge trepavice, uvijek imam ekstenzije pa ne moram nanositi maskaru.

Zahtijeva li vaša kosa posebnu brigu? – S obzirom na to da svako malo mijenjam boju, da. Koristim preparate Kerastase, koji su skupi ali odlični, i redovito odlazim u zagrebački salon Renata.

Kakve parfeme volite? – Volim cvjetne, tajanstvene mirise i stavljam ih samo na kosu i odjeću. Trenutačno mi je najdraži Molecule 01 Escentric Molecules. Imam više od dvadeset parfema, a biram ih ovisno o raspoloženju, godišnjem dobu…

Koja vam glumica imponira svojim stilom? – Većina ima ‘ono nešto’, ali, Mila Elegović, Ana Karić i Nataša Janjić zaista su nešto posebno.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
28. travanj 2024 18:01