EKSKLUZIVNO IZ TURSKE

Berguzar Korel: Zbog sina bih pristala i na nemoralnu ponudu

U turskom ljetovalištu Smirni, u čijoj blizini se snimaju nastavci TV serijala “Beskrajna pjesma”, ni po čemu se ne može zaključiti da je ljeto prošlo. Na temperaturama od gotovo 30 stupnjeva i u toplom Egejskom moru ovih dana uživaju 28-godišnja glumica Bergüzar Korel , zvijezda TV serijala “1001 noć”, njezin suprug i partner iz serijala Halit Ergenc te njihov 8-mjesečni sinčić Ali. Bergüzar, doduše, više vremena provodi zatvorena u studiju nego na morskom zraku, jer u novom serijalu glumi kavansku pjevačicu Ferayu pa su njezini najdraži muškarci uglavnom sami. A kad je malenom potrebna ženska pažnja, uskače Bergüzarina majka, 59-godišnja glumica Hulya Darcan, koja obožava unuka. Naime, Hulya Darcan je rođena u Smirni te u tom gradu i danas žive mnogi njezini rođaci.

– Veoma me razveselilo kad su mi producenti rekli da je “Tisuću i jedna noć” među najgledanijim emisijama u Hrvatskoj. Nadam se da ću idućih mjeseci, ako mi to poslovne i privatne obveze dopuste, naći vremena da posjetim svoje obožavatelje u Hrvatskoj – kaže Bergüzar Korel.

Serijal započinje nemoralnom ponudom: možete li sebe zamisliti u sličnoj situaciji, da morate učiniti sve da spasite svoje dijete? – Da. Otkako sam prije osam mjeseci rodila sinčića Alija, moj svijet se potpuno promijenio: sada više nisam ja u njegovu središtu nego Ali, čijim je potrebama sve podređeno. Sigurna sam da bih poput Šeherezade učinila sve da ga spasim i zaštitim, jer osjećam da bih mogla srušiti svijet ako mu netko poželi nauditi, ali nadam se da se nikada neću naći u takvoj situaciji. Da ste mi ovo pitanje postavili za vrijeme snimanja “1001 noći”, prije nekoliko godina, moj odgovor bi sigurno bio drukčiji. Tada su mi bile 24 godine, a najveći izazov bio mi je kako da se uživim u lik tridesetogodišnjakinje. To sam smatrala glavnim glumačkim problemom jer nisam bila svjesna stravične težine situacije u kojoj se Šeherezada nalazi. Mnogo toga možete odglumiti, ali da do kraja kao čovjek shvatite tuđu situaciju, morate imati i mnogo iskustva, što dolazi s godinama. No, kako smo u kontinuitetu snimali tri godine, na kraju sam se potpuno uživjela u ulogu pa više nisam znala mislim li svojom ili Šeherezadinom glavom.

Koliko ste vas dvije slične? – Zapravo nemamo mnogo toga zajedničkog. Privatno se mnogo više smijem, mnogo sam opuštenija i strpljivija od lika koji glumim. Ali obje imamo snažno izražen osjećaj za pravdu te ljubav prema djeci i životinjama.

Na snimanju ste se zaljubili u supruga Halita Ergenca: kad ste shvatili da ste stvoreni jedno za drugo? – To nije bio trenutak, nego proces koji je trajao godinama. Halit i ja smo se poznavali šest godina prije nego što smo prohodali i odlučili život provesti zajedno, bez obzira na sve prepreke, nerazumijevanje i osuđivanje okoline – zbog toga što je on bio u braku, a ja u čvrstoj vezi. Ključno je, izgleda, bilo to što smo otprilike istodobno doživjeli obiteljske tragedije. Meni je otac umro od raka, a njegova nećakinja je u ranim dvadesetim godinama počinila samoubojstvo. Tako smo jedno drugome postali rame za plakanje i najveći oslonac, a na kraju smo shvatili da više ne možemo zamisliti dan da se ne vidimo. Kad god smo bili razdvojeni, samo smo maštali o trenutku kad ćemo ponovno biti zajedno. Odlučili smo poslušati svoja srca i nismo požalili!

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o junakinji serijala ‘1001 noć’ potražite u novom broju tjednika Gloria (br. 821), koji na kioske stiže u četvrtak, 30. rujna, ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
28. travanj 2024 18:56