NOVA DRAMA

Sulejman se vraća! Spavao je na ulici, a zbog sina se preselio u London

U zvijezdu ga je promovirala uloga Onura u ‘1001 noći‘, a titulu najpopularnijeg turskog glumca potvrdio je glavnom ulogom u povijesnom serijalu ‘Sulejman Veličanstveni‘. Sad se vraća s novom hit serijom.

Jedna od najvećih turskih zvijezda Halit Ergenç, kojeg pamtimo po markantnim plavim očima i ulogama u serijalima "1001 noć", te "Sulejman Veličanstveni" vratio se na hrvatske male ekrane u liku karizmatičnog profesora ekonomije Irfana, kojem nakon nepravednog otkaza kola krenu nizbrdo.

U serijalu "Očev izbor", koji se od 9. siječnja u večernjem terminu prikazuje na RTL televiziji, autori su okupili glumačku ekipu snova koju predvode Halit Ergenç, Nur Fettahoğlu, Ozan Güven, Birce Akalay, Mesut Akusta i Aslı Enver.

image

Halit Ergenc u ‘Očevom izboru‘ igra karizmatičnog profesora ekonomije

DRAGAN MATIC/CROPIX

Napeta radnja "Očevog izbora" razvija se u 62 epizode, a pokreću je ključna pitanja jesmo li kao roditelji spremi pogaziti vlastite ideale za dobrobit svoga djeteta, je li istinita uzrečica da se pravi prijatelji poznaju tek u nevolji, te što učiniti kad vam demoni prošlosti pokucaju na vrata...

Ergenç Ergenc hrvatske je gledatelje osvojio ulogom Onura u "1001 noći", prvoj turskoj sapunici prikazanoj na našim malim ekranima, u kojem mu je partnerica, u ulozi Šeherazade, bila supruga Berguzar Korel u koju se zaljubio na snimanju.

image

Plakat serijala "Očev izbor"

PRESS

Njihova ljubav na početku je izazvala mnoge kontroverze u Turskoj jer je Halit Ergenç tada bio u braku s kolegicom Gizem Soysaldi, od koje se odlučio razvesti kad je ona nosila njihovo dijete zbog čega je na kraju prekinula trudnoću, a Berguzar Korel je zbog fatalnog Halita ostavila svog dečka.

image

Halit Ergenc i Berguzar Korel u Cannesu 2016.

OLIVIER HUITEL/CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA

"Berguzar me osvojila očima. Dugo smo se poznavali prije nego što smo prohodali, a za vrijeme naših razgovora nisam mogao odvojiti pogled od njenih očiju. Danas najviše uživam promatrati je u ulozi majke. Ta uloga joj najbolje pristaje i zbog toga je svakim danom volim sve više", izjavio je Halit u razgovoru za Gloriju koji smo vodili u Zagrebu.

U glavni grad Hrvatske sa suprugom je stigao na snimanje reklame za najveći nacionalni trgovački lanac, a tada se na svakom koraku uvjerio u vlastitu popularnost. Berguzar i Halita ljudi su zaustavljali u šetnji gradom, prepoznale su ih prodavačice na tržnici Dolac, a drugi gledatelji su im zapljeskali kad su se pojavili u svečanoj loži na Stingovom koncertu koji su poželjeli vidjeti.

image

Halit Ergenc i Meryem Uzerli zvijezde su serijala ‘Sulejman Veličanstveni‘

SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA

Zajedno su već 14 godina, a Halit je prema nagodbi bivšoj supruzi isplatio odštetu u iznosu od 250 tisuća turskih lira, što je tada iznosilo otprilike milijun kuna. Nakon toga se 2009. vjenčao s Bergüzar Korel i s njom u veljači 2010. dobio sinčića Alija. Njihov mlađi sin Han u ožujku će proslaviti treći rođendan, a kćerkica Leyla rođena je u privatnoj istanbulskoj bolnici Maslak Acibadem u studenom 2021.

Porodu je prisustvovao i Halit, koji je zaklonjen zaštitnom maskom zbog pandemije koronavirusa hrabrio i masirao suprugu, a Berguzar je o tome objavila video na svom Instagram profilu. Ubrzo nakon toga obožavatelje su šokirali viješću da se iz turske metropole sele 2500 kilometara sjeverozapadnije - u britansku prijestolnicu.

image

Prošetao je i crvenim ćilimom Sarajevo Film Festivala

ALEN SALKIC/CROPIX

"Odluku o preseljenju donijeli smo zbog našeg sina Alija kojem smo željeli osigurati najbolju moguću glazbenu poduku i obrazovanje. Ali je nadareni glazbenik i kao roditelji ćemo učiniti sve da mu pomognemo na njegovom putu da ostvari svoje snove", objasnili su Halit i Berguzar, koji s djecom žive na elitnoj londonskoj adresi u četvrti Notting Hill.

Poslovno su još uvijek vezani uz Tursku, a o terminima snimanja i drugih poslovnih obaveza se međusobno dogovaraju i planiraju ih u terminima kako bi što više vremena mogli provoditi zajedno s djecom. U Istanbulu im je još uvijek na raspolaganju dom od 150 četvornih metara na dvije etaže koji se nalazi u jednom od prvih i najpoznatijih rezidencijalnih naselja u turskoj metropoli.

image

Halit Ergenc se zbog sina Alija s obitelji preselio u London

BILJANA GAURINA/CROPIX

"Ne živimo nimalo glamurozno: od luksuza nam je važniji socijalni kontakt sa susjedima, koji tu žive generacijama. Što će nam otmjena vila s bazenom ako se u njoj moramo ograditi od ostatka svijeta da bismo se u njoj osjećali zaštićenima", izjavio je Halit čija je jedinstvena.

Odrastao je uz oca, glumca Mehmeta Saita Ergença, a sam se glumi posvetio nakon što se uvjerio da studij brodogradnje nije za njega. Karijeru je započeo u kazalištu, snimao je reklame i radio kao voditelj, a mladenački san bio mu je angažman u mjuziklima na Broadwayu zbog čega se preselio u Sjedinjene Države. Prema vlastitom priznanju neko je vrijeme pokušavajući dobiti uloge živio na ulici, pa se na kraju vratio u Istanbul.

image

Halit Ergenc i Nur Fettahoglu zvijezde su serijala ‘Očev izbor‘

PRESS

U zvijezdu ga je promovirala uloga Onura u "1001 noći", a titulu najpopularnijeg turskog glumca potvrdio je glavnom ulogom u povijesnom serijalu "Sulejman Veličanstveni". Taj serijal je u Turskoj i regiji rušio rekorde gledanosti, a ime Halita Ergença otada je mamac za gledatelje pred malim ekranima i u kinima, što je definitivno potvrdio ulogom profesora Irfana u "Očevom izboru".

Linker
20. travanj 2024 11:32