REKORDER KOREKCIJA

Boris Kosmač: Liposukcija je moj lijek za hedonizam

Među hrvatskim rekorderima po broju liposukcija je Boris Kosmač (39), pjevač-imitator, voditelj te vlasnik licencija za izbor Miss i Mister turizma Hrvatske i Model Hrvatske za model svijeta. Napravio ih je čak četiri, a prvu još 1992. u privatnoj ordinaciji za estetsku kirurgiju dr. Bojana Ignatovskog.

– Oduvijek sam imao problema sa suvišnim kilogramima, a kako sam veliki hedonist, liposukcija mi se učinila najboljim načinom da ih se riješim. Ne mogu reći da me nije bilo strah, to više što me je doktor Ignatovski upoznao s mogućim rizicima, no mojih 95 kilograma na 172 centimetra visine bili su dovoljan motiv – prisjeća se Boris Kosmač, koji je tretirao trbuh, noge i donji dio leđa, da bi nakon dvoipolsatne operacije bio pet kilograma lakši.

Bio je, kaže, prezadovoljan, ali priznaje da se nije pridržavao liječničkih uputa da pripazi na prehranu i bavi se tjelesnom aktivnošću pa su se kilogrami vratili. Tri godine nakon liposukcije, uspio ih je “natući” 98 te je postupak – ponovio. Devet je godina poslije napravio i treću, ponovno s 98 kilograma, kada ga je dr. Miroslav Kinčl motivirao da se počne baviti tjelesnom aktivnošću. Stoga je na četvrtu i, zasad, posljednju, liposukciju otišao sa “samo” 88 kilograma.

Pročitali ste skraćeni tekst o liposukcijama Borisa Kosmača. Ostatak, kao i iskustva drugih poznatih Hrvata i Hrvatica s estetskom kirurgijom pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 925). Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
05. svibanj 2024 00:56