MOJ BOŽIĆ: MAJA VUČIĆ

Božićne pjesme stalno se slušaju

Zagrebačka pjevačica Maja Vučić otkriva za Gloriju svoj doživljaj Božića:

Božić je za mene obiteljski blagdan. Vrijeme u kojem pronalazim mir, vrijeme za obitelj, prijatelje, lišenu svih poslovnih stresova. Uživam pospremati kuću, kititi bor, slagati vjenčiće i raditi fritule i bakalar. Božićne pjesme se slušaju stalno i očekujemo prijatelje i širu obitelj.

Važno mi je kako izgleda bor. Mora biti bogat, kao prava jelka, visine barem 180cm. Uz sve to kupujemo bor u tegli kako bi ga kasnije presadili. Da bi to sve našli treba u akciju krenuti na vrijeme, jer zadnji dan nema baš velikog izbora. U svakom slučaju, prošle je godine to bio Igorov zadatak i naravno krenuo je zadnji tren. On se vratio i rekao mi je da je ostao samo jedan bor u tegli, koji je jako siromašan i mali, ali da ga je svejedno kupio. Naravno da sam “pošizila” i rekla mu da nek sad vrati taj bor i da ću radije s Tuškanca pokupiti neku granu i okititi je. Kad sam ja svoje “odšizila” počeo se smijati kao lud i s prozora mi pokazao naš bor koji je bio zaista prekrasan.

Za razliku od Božića, Nova Godina mi je često dosadna zato jer se očekuje da se moraš zabavljati. Nisam baš raspoložena za neka velika slavlja, a pogotovo za organizirane dočeke, ali uvijek volimo otići kod naših prijatelja Pogorelića na tulum u susjedstvu, a i Gita će tek ove godine moći ostati malo duže budna, pa se nadam da će se ona razveseliti s vatrometom. ­

Linker
06. svibanj 2024 00:58