NA BRIZI TATE I DEČKA

Britney Spears želi pod skrbništvo budućeg muža

Posrnula pop-princeza Britney Spears (30), kojoj je zbog psihičkih tegoba sud 2008. oduzeo poslovnu sposobnost i stavio je pod skrbništvo njezina oca Jamieja, pred Uskrs je zatražila da joj se dodijeli još jedan skrbnik te da to bude njezin zaručnik Jason Trawick (40).

Bude li zahtjev prihvaćen, Jamie Spears bi zadržao nadzor nad imovinom svoje kćeri, a brigu o tome da se Britney redovito hrani, pristojno odijeva i uzima lijekove preuzeo bi Jason Trawick, njezin bivši menadžer, s kojim je u vezi od 2009., a zaručili su se u prosincu prošle godine u Las Vegasu.

Koliko je poznato, Jamie Spears nema ništa protiv te čudne kombinacije, no zasad je nejasno kako bi dodatni skrbnik svojoj zaručnici mogao pomoći da vrati izgubljenu samostalnost. Budući da je Britney Spears pravno-formalno već četiri godine nesposobna da se brine o sebi i svojim financijama, bez odobrenja suda ne može se ni vjenčati, pa pravni stručnjaci spekuliraju kako bi “kooptiranje” Trawicka u skrbništvo olakšalo sklapanje njihova braka.

Otkad je Britney pod skrbništvom, Jamie Spears mora nekoliko puta godišnje izvještavati sud o njezinu zdravlju i financijama, a suci ta izviješća provjeravaju s liječnicima i kroz osobne kontakte s njegovom kćeri. Pjevačica cijelo to vrijeme normalno radi svoj posao, nastupa i snima nove albume, pa je, očito, ne treba stalno nadzirati i provjeravati je li jela, kako se odijeva i uzima li lijekove. Suci na tome i ne inzistiraju, no mnogo su rigorozniji kad je riječ o njezinoj imovini. Kad se tužbom pokušala osloboditi skrbništva, odbijena je uz obrazloženje da je “podložna utjecajima koji štete njezinim interesima” te da joj je skrbnik nužan zbog “složenosti njezine financijske situacije”.

Britney je nedavno zatražila da joj sud dopusti prodaju njezine kuće u Hollywood Hillsu za 4,25 milijuna dolara. Ta kuća joj je ostala u lošem sjećanju jer su je stalno opsjedali paparazzi i iz nje su je pod policijskom pratnjom odveli na psihijatriju kad je u veljači 2008. doživjela slom živaca. Potkraj travnja sud bi također trebao odlučiti može li Britneyin zaručnik Jason Trawick postati i njezin legalni skrbnik.

Nevio Pintar

Linker
28. travanj 2024 05:37