MARTINA VRBOS

Čeličnom voljom do idealne linije

Lijepa si i seksi – pohvalio je novu frizuru Martine Vrbos njen dečko Branimir Medić. Nakon crnog boba a la Liza Minneli, 24-godišnja riječka pjevačica odlučila se na drastičnu promjenu – kosu je otraga izbrijala, a naprijed ostavila šiške te je obojala u platinastoplavo.

– Svidjela mi se ova boja jer osvježuje lice i, čini mi se, pomlađuje. A i mojoj frizerki, zaslužnoj za sve moje preobrazbe, svidjela se ideja da postanem plavuša – kaže Martina.

Je li vam inspiracija za frizuru možda bila Agyness Deyn, britanski top model? – Ne, jer sam već pet-šest puta imala sličnu frizuru. Bio je to prirodan slijed mojih promjena: prva faza je uvijek kovrčava kosa, nakon toga je drastično skratim, potom slijedi tamni bob, a na kraju se opet ošišam i posvijetlim.

Čime njegujete kosu? – Uglavnom koristim dva preparata tvrtke Paul Mitchell: šampon za njegu obojane kose te masku za izrazito suhu kosu, s tim da djelovanje preparata poboljšavam grijanjem vlasi ispod folije i ručnika.

Čime njegujete lice? Mijenjate li kreme ili ste vjerni jednom brendu? – Već neko vrijeme koristim Decleor: danju koristim njihovo aromatično ulje od nerolija i hidratantnu kremu Hydra Floral Anti-Pollution, a noću balzam.

Volite li naglašen ili diskretan make-up? – Ne volim prirodan look. Kad se šminkam, želim da se to vidi. To znači sve moguće boje sjenila, umjetne trepavice, mnogo eyelinera te tamnoljubičasti, tamnocrveni ili ruž u boji vina.

Dvije godine ste radili kao promotorica za Chanel: jeste li još uvijek vjerni toj kozmetici? – Za mene je Chanel jedan i jedini. Njihovi puderi imaju divne teksture – moj izbor je Mat Lumiere koji odlično matira lice – a palete sjajila, ruževa i sjenila toliko su bogate da me uvijek oduševe.

Mnogi ‘skidaju kapu’ kad vide da ste uspjeli skinuti suvišne kilograme i istesati liniju: kako vam je to uspjelo? – Nakon što sam probala sve moguće dijete i mnogo puta pokušavala vježbati u teretani, prijatelj i kolega Marko Lasić Nered mi je preporučio da krenem u teretanu Virtus. Ondje sam napravila zdravstveni pregled – rezultati su bili katastrofalni – te krenula na privatni trening s kondicijskim trenerom Branimirom Medićem, koji mi je kasnije postao dečko. Već dvije i pol godine redovito treniram, a najčešće sam na traci i orbitreku, kako bih otopila masnoće, te radim vježbe za trbuh i leđa. Isto tako, smanjila sam obroke, zdravo se hranim i ne jedem kasno navečer. Kad sam krenula u teretanu imala sam 91 kilogram, sad imam 72, a želim skinuti još barem pet kilograma.

Zašto ste grudi dali ispuniti silikonima? – Zato što sam imala deformirane, tubularne dojke. Lani u lipnju sam dogovorila zahvat s estetskim kirurgom Miroslavom Kinčlom, koji mi je povećao grudi za četiri broja. Više se ne namjeravam podvrgavati nikakvim zahvatima.

Damir Leljak

Linker
26. travanj 2024 22:03