SAMO U GLORIJI

Ceyda Duvenci: Moj dom u Istanbulu

Kad u Turskoj spomenete Ceydu Duvenci, zvijezdu TV serijala “1001 noć”, u kojem igra najbolju Šeherezadinu prijateljicu Bennu, svima na licu zablista osmijeh. Zbog svoje neposrednosti, srdačnosti i otvorenosti, 33-godišnja glumica jedno je od najomiljenijih lica na turskoj sceni.

Javnost stoga s interesom prati njezine poslovne uspjehe, ali i proživljava njezine ljubavne drame – od kraha braka s kolegom Kaanom Girginom prije osam godina i propale veze s plesačem Tanom Sagturkom do nove ljubavi s građevinskim poduzetnikom Enginom Akgunom, za kojeg se udala 2008.

S Ceydom Duvenci Glorijin novinar razgovarao je u njenom domu u luksuznoj rezidencijalnoj četvrti na azijskoj strani Istanbula, u koji su se ona i muž uselili neposredno nakon vjenčanja, zajedno s tri mačke koje je glumica pronašla na ulici. Iako se europski dio grada smatra atraktivnijim za stanovanje jer ne gubite sate i sate u prometu zbog odlaska na posao, u azijskom dijelu je komfor stanovanja daleko veći. A i cijene nekretnina su znatno niže nego na drugoj strani Bosporskog kanala.

– Kad me nazvala rođakinja i rekla mi da se u njihovom susjedstvu prodaje kuća s bazenom i vrtom i s najljepšim pogledom u azijskom dijelu grada, odmah smo znali da bi to mogao biti naš dom. I, zaista, ubrzo smo se tu uselili – priča Ceyda Duvenci, koju je posebno oduševio veliki vrt, u kojem se za toplijih dana druže s prijateljima. U vrtu je zasadila sedam voćaka – jabuka, trešnji i šljiva, uredila cvijetnjak, te posadila rajčice, patlidžane, paprike, ljute papričice, peršin, metvicu, luk i češnjak.

– Uživam u tome što od plodova iz svog vrta mogu skuhati ručak. Imam i pomoćnika, ali sve što mogu, u vrtu obavim sama. Najsretnija sam kad navučem rukavice i obujem gumene čizme te čeprkam po zemlji jer to me najbolje opušta. Ipak, najponosnija sam na cvijeće koje sam pažljivo birala tako da stalno nešto cvate – od ranog proljeća do kasne jeseni – nastavlja Ceyda Duvenci, čija kuća izgleda poput galerije. Svi zidovi prekriveni su radovima suvremenih turskih umjetnika, te njezinim fotografijama.

Kruno Petrinović

Linker
24. travanj 2024 18:19