ZAŠTO NE?

Clint Eastwood podupire gay brakove

Clint Eastwood (81) možda je za fanove svojih ranijih filmova simbol mačizma i pravog kauboja, a s obzirom da slovi i kao jedan od poznatijih holivudskih republikanaca, mnoge će izenaditi njegovi stavovi o istospolnim brakovima. Za rujanski broj magazina GQ legendarni ‘Čovjek bez imena’ rekao je da gay brakovi ne bi trebali biti toliko kontroverzna tema:

– Ono u što stvarno vjerujem jest da bismo trebali pustiti sve oko sebe na miru. Neki rade veliku frku oko gay brakova? Ne tiče me se tko se s kim želi oženiti! Zašto ne? Radimo veliki problem oko stvari koje ne bi trebale biti velike – izjavio je u intervjuu.

– Stalno se priča o tim glupostima vezanima uz ‘bogobojaznost’ – nemojte mi pričati o tim bedastoćama! Samo svima dajte šansu da imaju život kakav žele – dodala je nekadašnja zvijezda vesterna.

Naime, Eastwood je o ovoj temi govorio povodom svog najnovijeg filma ‘J. Edgar’, biografske priče o J.Edgaru Hooveru, dugogodišnjem kontroverznom ravnatelju FBI-a kojem su se gotovo 50 godina mnogi divili i obožavali ga, ali za kojeg se sumnjalo da je gay. Glavnu ulogu u priči o njegovom tajanstvenom i kontroverznom životu imat će Leonardo DiCaprio, koji također misli da je debata o istospolnim brakovima prenapuhana.

– To je stvar koja me najviše ljuti – gledati ljude kako se fokusiraju na takve stvari – rekao je 36-godišnji glumac za GQ.

Eastwood je uspio okupiti poprilično impresivnu glumačku postavu koju, uz spomenutog DiCaprija, čine Naomi Watts, Judi Dench, Armie Hammer, najpoznatiji po ulozi u fimu ‘Društvena mreža’ i dr.

Scenarij za film napisao je Dustin Lance Black, koji je napisao i scenarij za biografski film ‘Milk’, istinitu priču o Harveyju Milku, prvom američkom gay političaru koji je imao hrabrosti i snage boriti se za svoje ideale, zahvaljujući kojem je Sean Penn osvojio i Oscara za glavnu ulogu.

Linker
20. travanj 2024 08:13