ZLATNI GLOBUS

Clooneyev film osvojio najviše nominacija

Najbolju startnu poziciju u utrci za Zlatni globus dobila je drama “Up In The Air”, kojoj je danas pripalo čak šest nominacija. Film Jasona Reitmana, u kojem glumi George Clooney, konkurira, između ostalog, za najbolju dramu, najboljeg glumca i najboljeg redatelja. Nominacije za 67. Zlatni globus objavljene su danas u Los Angelesu, a imena nominiranih pročitali su glumci John Krasinski, Diane Kruger i Justin Timberlake. Ceremoniju dodjele nagrada 17. siječnja vodit će britanski komičar Ricky Gervais, zvijezda serijala “The Office”.

Dvije bitne nominacije za najbolju glumicu pripale su glumačkoj divi Meryl Streep za ulogu u komediji” Julie i Julia” i “It’s Complicated”, dok je njena kolegica Sandra Bullock nominirana za najbolju dramatsku izvedbu u filmu “The Blind Side” te za najbolju komičnu ulogu u filmu “Prisila na brak”.

U kategoriji najbolje drame, “Up in the Air” natjecat će se s filmovima: “Avatar”, “The Hurt Locker”, “Nemilosrdni gadovi” i “Precious: Based on the Novel Push by Sapphire”.

U kategorijama komedija i mjuzikla nominacije su pripale filmovima: “500 dana ljubavi”, “Devet”, “Mamurluk”, “It’s Complicated” i “Julie i Julia”. Clooney će se za titulu najbolje dramske uloge natjecati s Tobeyjem Maguireom, Morganom Freemanom, Colinom Firthom i Jeffom Bridgesom, dok će se Streep nadmetati, osim sa Sandrom Bullock, s Marion Cotillard i Juliom Roberts.

Za najbolju glumicu u drami nominirane su Sandra Bullock, Emily Blunt, Helen Mirren, Carey Mulligan i Gabourey Sidibe.

U najboljoj muškoj ulozi nominirani su Matt Damon, Daniel-Day Lewis, Robert Downey Jr., Joseph Gordon-Levitt i Michael Stuhlbard.

Za najbolju dramu u TV kategoriji, nominirani su serijali “True Blood”, “Big Love”, “Dexter”, “House” i “Momci s Madisona”, a za nabolju TV komediju nominirani su “Televizijska posla”, “Entourage”, “Glee”, “Modern Family” i “The Office”.

Linker
17. travanj 2024 09:20