EKSKLUZIVNO: VJENČANJE MIRJANE HRGE

Dean mi je priredio bajku

Prve fotografije s vjenčanja televizijske novinarke Mirjane Hrge mogu se ekskluzivno vidjeti u novom broju Glorije, koji se na kisocima nalazi od subote, 27. prosinca. Svoje bračne zavjete 37-godišnja TV novinarka i sedam godina stariji zagrebački oftalmolog Dean Šarić izrekli su 20. prosinca u Crkvi Gospe od Škrpjela u kotorskoj biskupiji, a mlada je u Gloriji objasnila zašto su se odlučili baš za to idilično mjesto.

– Malo tko na svoje vjenčanje putuje avionom, autom i brodom, ali isplatilo se – kaže presretna gospođa Šarić. – Deanu je mnogo značilo da se vjenčamo u Perastu. Oboje smo poznavali i poštovali don Branka Sbutegu, kancelara kotorske biskupije, a Dean je uvijek govorio da će se samo ondje jednog dana vjenčati. Kad sam vidjela koliko mu to znači, složila sam se. I doista mi je priredio bajku koju smo podijelili s naših tridesetak uzvanika.

Mirjana i Dean bili su u vezi osam mjeseci, a odlučili su se vjenčati čim su počeli zajedno živjeti. Prije mjesec dana krenule su pripreme za svadbu, a najvažnije su obavili u Atlanti, kamo je Mirjana pratila svog budućeg supruga na liječnički kongres.

Ipak, unatoč svim pripremama, na vlastito vjenčanje, zakazano za tri sata, skoro u zakasnili. Još u dva bili su, sa svim uzvanicima, na granici. Zapeli su u gužvi pa je Mirjana molila carinike s obje strane da propuste autobus s njezinim svatovima. U Perast su svi ipak stigli na vrijeme te su se brodićem Sveti Đorđe prebacili na Škrpjel. Mirjana je vjenčanicu odjenula u samostanu, a do oltara ju je doveo tata Jozo.

– Dok sam stajala pred oltarom, u meni su se lomile emocije. Bila sam sretna zbog Deana i svih nama dragih ljudi koji su stajali u tom svečanom trenutku uz nas, ali i tužna jer me nije mogla vidjeti moja mama koja mi je stalno bila u mislima. No, nastojala sam pokazati samo onu vedriju i sretniju stranu.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite znati više cijeli tekst pročitajte u Gloriji br. 729 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 05:42