press
KONCERT U ZAGREB

Die Antwoord prvi put u Hrvatskoj

Južnoafrička rap rave senzacija prvi put dolazi u Hrvatsku u sklopu aktualne turneje. Die Antwoord nastupit će u Zagrebu 13. lipnja, a koncert u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma bit će jedini u našoj regiji.

Fantastičan trojac uzdrmao je glazbenu scenu provokativnom glazbom, viralnim spotovima i adrenalinskim nastupima. Die Antwoord, osnovan 2008. u Cape Townu, predvode reperi Ninja i Yo-Landi Visser te DJ Hi-Tek. Prvi album “$O$” objavili su besplatno online, a međunarodnu pozornost privukli su spotom “Enter the Ninja”.

Njihova glazbena mješavina hip-hopa, rapa, rocka i ravea donosi priču s ruba urbanog društva i siromašnih ulica južnoafričkog Cape Towna te kroz pokret zef portretiraju underground glazbeno i vizualno. Dio je to alternativne kulture koju oživljavaju u svojim spotovima i glazbi, a specifičan izgled Ninje u potpunosti prekrivenog nasumičnim tetovažama ili Yo-Landi Visser koja ima glas djevojčice doprinose prepoznatljivosti benda.

Prodaja ulaznica kreće od petka 8. travnja po cijeni od 150 kn, a od 1. svibnja cijena se diže na 170 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 200 kn.

Linker
02. svibanj 2024 15:55