POREZNI DUG

Dolce i Gabbana na optuženičkoj klupi

Umjesto pod svjetlom reflektora na modnoj pisti ili u društvu zvijezda poput Angeline Jolie , Monice Belluci ili Madonne , Domenico Dolce i Stefano Gabbana u prijestolnici talijanske mode, Milanu,pojavit će se – u sudnici. Uspješan dizajnerski dvojac na optuženičkoj klupi je za izbjegavanje plaćanja više od 400 milijuna eura.

Tužitelji tvrde da je dvojac svoju kompaniju i brendove D&G i Dolce i Gabbana prodao luksemburškom holdingu Gado, iza kojeg su stoje oni sami,a sve kako bi izbjegli plaćanje talijanskih poreza. Pritom su, tvrdi optužnica, kompaniju prodali tek za trećinu njezine tržišne vrjednosti.

Obojica dizajnera optužbe nazivaju apsurdnima i tvrde kako nisu krivi. Ako tužiteljstvo uspije dokazati da jesu krivi, prijeti im zatvorska kazna do pet godina.

Optužnica protiv Domenica Dolcea i Stefana Gabbane samo je jedna u nizu obračuna s poreznim dužnicima novog talijanskog premijera Marija Montija, koji je neplatišama objavio rat, što je promjena u odnosu na njegovog prethodnika Silvija Berlusconija i generalne vrijednosti u Italiji, gdje se na neplaćanje poreza gleda blagonaklono.

Linker
25. travanj 2024 17:44