Arhiva
PRIKRIVENE SLABOSTI

Dolores Lambaša: Ja sam uplašeni mišić u svojoj rupi

U intervjuu za Tportal glumica Dolores Lambaša (31), koja u novoj sezoni “Ruže vjetrova” glumi zloćku Tamaru, priznala je da privatno teško može razumjeti motive svoga lika.

– Tamaru vode scenaristi i dramaturški pisci, a moje odluke u životu vodi Bog. U nekim scenama u kojima sam glumila shvatila sam da je, bez obzira na to što je uspješna, negdje ispod oštećena. Nije lako razumjeti ulogu kakvu igram, ali volim taj posao pa ću se i potruditi. Nisam ni ja, kako se kaže, gospa od šećera. Principijelnost je ono što me vodi, ali nekad, kad Dalmacija u meni potegne po svom, a Bože moj, što da vam kažem. To polete namjera i realizacija ispred mene, nisam ja kriva. Ja sve greške, u principu, šarmantno, lepršavo napravim. Možeš me mrziti, možeš me opaliti japankom po glavi, ali ja – ode – objašnjava lijepa glumica.

Mnogima se Dolores čini kao žena koja zna što hoće, no stvarnost je, tvrdi glumica, nešto drukčija.

– Kao žena znam reagirati dosta plaho. Znaju mi zaklecati koljena, ako sam osjetljivija taj dan, ali to se, naravno, nikad neće vidjeti. Ako postoji žena na ovom svijetu koja ne zna što hoće, onda sam to ja. Jedan moj prijatelj mi je rekao jednu simpatičnu stvar: da sam ja, bez obzira na to što mediji pišu, jedan uplašeni mišić koji proviri iz rupe kad vidi da nema nikoga, otrči po sir i vrati se u svoju rupu – opisuje Dolores.

Iako poglede muškaraca privlači savršenom linijom, Dolores ipak tvrdi da je snimajući seriju dobila nekoliko kilograma zahvaljujući domaćoj kuhinji.

– U Splitu mi mama donosi hrpe hrane koju ja svaki dan kao pravi student vadim iz leda i podgrijavam. To izgleda vrlo šarmantno. Cijela glumačka postava ‘Ruže vjetrova’ zna doći kod mene na finu, pravu ribu, hobotnicu i lignje – govori Dolores.

Ako joj se figura doista i malo zaoblila, glumica zna kako tome doskočiti.

– Ako trebam bljesnuti i ako sam u ofanzivi, onda ću izabrati komad odjeće u kojem kad uđem svima ispadnu ladice – objašnjava Lambaša, koja ne drži toliko do ljubavi svojih kolega, koliko do toga da im je u svakom trenutku potrebna.

– Jako mi je važno da me trebaju ljudi iz svijeta umjetnosti, a manje mi je važno vole li me ili ne vole. Kad osjećam da me netko treba, to mi je potvrda da dobro radim svoj posao. Privatno, ne mogu dugo biti nesretna i uvijek ću tražiti izlaz iz nesretnih situacija jer ne mogu živjeti laž i vanjsku formu. Naravno da takvi kao ja vuku najviše tračeva na sebe jer se usuđuju živjeti iskreno i otvoreno – rekla je Dolores.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Linker
29. travanj 2024 07:58