Cropix
INTERVJU

Ekskluzivno za Gloriju: Živim kao rock zvijezda!

2Cellos davno su prešli granice Hrvatske i osvojili svijet svojim glazbenim talentom koji je nagrađen brojnim priznanjima.

Samo u posljednje vrijeme osvojili su nagradu Porin, brojne nagrade u Japanu i odlikovani su Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu i primili su priznanje za osobiti doprinos u kulturi i promociji Hrvatske u svijetu.

Na tom tragu nastao je i singl koji najavljuje treći album – obrada pjesme I will wait, engleskog folk-rock benda Mumford & Sons.

Svjetska pretpremijera video spota pokazuje prekrasne pejzaže Plitvičkih jezera koji oduzimaju dah i na najbolji način promoviraju Hrvatsku u svijetu.

Povodom uspješne sezone koja je iza njih te najave nadolazećih i aktualnih projekata, na druženju s novinarima razgovarali smo sa Stjepanom Hauserom.

Stjepan je ekskluzivno za Gloriju otkrio zanimljive crtice iz privatnog i glazbenog života.

Gdje se vidite za deset godina?

Na pozornici, po cijelom svijetu kao i do sada.

Kako se opuštate?

Pokušavam biti opušten u svakoj situaciji. Čak i kada su u pitanju najstresnije situacije, pokušavam ih ne doživjeti kao stres, nego kao nešto lijepo i opuštajuće. Trudim se da ne brinem puno i da se dobro zabavljam. To zna katkad biti teško, ali uspijevam.

Koja vam je najdraža suradnja?

S Oliverom Dragojevićem! On je svjetski pjevač i nema mi dražeg od njega.

S kime planirate sljedeću suradnju?

To nikad ne znamo! Ima mnogo ponuda, ali jednostavno ne stignemo naći zajednički datum sa svima s kojima bismo to željeli. Teško je ukladiti sve termine.

Koja je razlika između rock zvijezde i zvijezde koja svira violončel0?

Nema razlike. Stvar je u stavu i ponašanju. Možeš biti rock zvijezda ako se tako osjećaš i pritom raditi bilo što.

Osjećate li se vi kao rock zvijezda?

Apsolutno! Imam životni stil rock zvijezde. Ne mogu vam točno otkriti što, ali samo ću reći da je droga isključena, sve ostalo je dopušteno.

J.V.S.

Linker
24. travanj 2024 19:43