Matej Dokic
PRVI PUT PRED PUBLIKOM

Gabi Novak - nastup posvećen Arsenu

Legendarna diva hrvatske estrade nastupila je na 50. festivalu kajkavskih popevki i svoj nastup posvetila preminulom suprugu, kantautoru Arsenu Dediću, koji je preminuo prije nešto manje od mjesec dana.

Emotivan nastup Gabi Novak (79), odjevene u crnu narodnu nošnju, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Osobito jer je to bio njezin prvi izlazak pred publiku nakon smrti njenog životnog partnera.

Gabi je u sklopu Retrospektivne večeri Festivala kajkavskih popevki otpjevala pjesmu Oko jene hiže navek tiči lete, koju su napisali Arsen i Drago Britvić, a već ju je nebrojeno puta otpjevala na raznim festivalima.

Matej Dokić

FOTO: Matej Dokić

– To je pjesma koju cijela dvorana pjeva, ja se samo tu i tamo “ubacujem” – izjavila je jednom prilikom legendarna pjevačica koja je u nedavnom intervjuu za Jutarnji.hr otkrila kako je raduje što će otpjevati jednu tako toplu, nježnu, intimnu pjesmu, ali i da je s druge jako tužna jer nema više ni Arsena ni Drage.

– Nekako mi se čini da ljudi oko mene samo odlaze… I to onda bude teško onima koji ostaju. Jer ostaju sami – kazala je Gabi u intervjuu za Jutarnji.hr tjedan dana prije nastupa na jednom od najstarijih festivala.

Pogledajte fotogaleriju s jubilarnog festivala!

Linker
16. travanj 2024 07:58