PRED OGLEDALOM: DANIJELA TRBOVIĆ

Genetikom protiv bora

Pred kamerama moram biti ‘premazana svim mastima’ pa se toga, kao i svaki televizijski profesionalac, pridržavam – kaže Daniela Trbović, voditeljica HTV-ove emisije Najslabija karika.

Kako vaše lice podnosi šminku? – Vrlo dobro jer naši šminkeri koriste vrhunske kozmetičke preparate pa mogu cijeli dan, bez posljedica, provesti pod slojevima make-upa.

Jeste li ikad imali problema s tenom? – U pubertetu ne, no, prije godinu i pol dobila sam akne. Bila je to reakcija na silni stres – dizanje kredita, kupnju stana i preseljenje, pa sam neko vrijeme, po preporuci liječnika, pila i antibiotike. Akne su nestale tek kad sam organizam dovela u normalu, no na desnom obrazu ostali su mi ožiljci.

Odlazite li na kozmetičke tretmane? – Vrlo rijetko. Nije da mi ne bi koristilo, ali, obično nemam vremena pa kozmetičarki idem kad stignem, jednom u nekoliko mjeseci.

Kako njegujete kožu tijela? – Koristim neutralnu, blagu dermokozmetiku, bez mirisa i konzervansa. Nakon tuširanja na tijelo nanosim A-Derma mlijeko za njegu suhe kože.

Jeste li ikad bili na masaži? – Naravno, znam koji je to super gušt, i zato sam ljuta na sebe što si ga suviše rijetko priuštim.

Kad ste se prvi put našminkali? – U srednjoj školi. Kupila sam Krkin sedefasto-ružičasti ruž Samantha broj 25, i masno rumenilo, ne pamtim koje, i to sam nanosila svaki dan. Pudere tada još nisam koristila.

Danas ih koristite? – Nakon kreme, na lice stavim tekući puder Chanel Double Perfection Fluide, koji – nedavno sam saznala – više ne proizvode pa moram naći odgovarajuću zamjenu.

Kako se šminkate za dnevni izlazak? – Podočnjake prikrivam Lancome Long Lasting korektorom, a nakon tekućeg pudera stavim ružičasto s-he rumenilo tako da izgledam zdravo i odmorno.

Koji ruž koristite? – Niti jedan. Za usnice koristim Pupinu olovku broj 6. Potom stavim malo pudera u prahu koji fiksira boju, a olovka ne ulazi u pore usnica. Ponekad preko pudera stavim i sjajilo.

Volite li više istaknuti oči ili usnice? – Oči – njih zapravo i moram istaknuti jer su male. Za izlazak se malo jače našminkam pa uz maskaru i sjenilo stavim i eyeliner.

Kojih se zlatnih pravila njege držite? – Prije počinka uvijek skinem make-up i očistim lice Vichyjevim mlijekom tri u jedan. Vrlo je blago, ne iritira oči, što mi je važno jer nosim leće. Mlijeko odstranim vodom pa slijedi noćna njega: trenutačno koristim L’Occitaneovu liniju Immortelle, eliksir i kremu, a oko očiju nanosim kremu ROC Retin-ox.

Čime počinje vaš dnevni kozmetički ritual? – Umivanjem i higijenom zubi te tuširanjem.

A čime završava? – Nikad ne izlazim bez nekoliko kapi mirisa, koji nanosim iza uha.

Koji vam je miris najdraži? – Imam ih desetak, i stalno ih mijenjam: Pradin Amber, Calvin Klein Euphoria i Blossom, Bvlgari Omnia i Femme, Thierry Mugler Star i Alien, Amarige i Mariage od Givenchyja te Kenzo Flower… Obožavam parfeme i to je nešto što si volim priuštiti.

Kako se nosite s pojavom bora i opuštanjem mišića lica? – Zahvaljujući genetici, još izgledam dobro. Mislim da treba naučiti stariti, naučiti nositi bore, prihvatiti da su i one dio naše osobnosti. Ne želim da mi lice bude poput maske. Više mi smetaju opušteni mišići tijela i planiram dati sve od sebe da ih učvrstim.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
01. svibanj 2024 00:54