UVJERLJIVO NAJBOLJA

Gloria proglašena najboljim ženskim tjednikom

Zamislite da ste bogati. Zamislite da imate neograničeno sredstava na računu. Zamislite da pri kupnji odlučujete isključivo i samo ona osnovu kvalitete. Koji biste tjednik za žene tada najradije kupovali? Nemojte molimo odgovarati na brzinu. Nemojte navoditi onaj ženski tjednik koji vam prvi pada na pamet ili koji se najviše reklamira. Dobro promislite i navedite nam tjednik za žene koji po vama nudi apsolutno najveću razinu kvalitete na hrvatskom tržištu?

Tako je glasilo anketno pitanje na koje su mogle odgovarati isključivo osobe ženskog spola. Pitanja su bila otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni nikakvi mogući odgovori te su oni slobodno mogli navoditi nazive listova za koje smatraju da u Hrvatskoj nude najveću razinu kvalitete.

Uvjerljivo najveći broj glasova dama u Hrvatskoj osvojio je list Gloria s impresivnih 39,1% glasova čitateljica. Na drugom mjestu, s velikom razlikom u broju glasova, smjestio se tjednik Story (5,7%). Treće mjesto zauzela je Lisa (3,4%), dok je 35% ostalo bez odgovora.

Gloria je također osvojila prvu poziciju i u kategoriji “Lifestyle magazin” gdje se pozicionirala na vodeće mjesto s 5% glasova. Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je Cosmopolitan (2,5%), dok je treće mjesto pripalo magazinu Story (2,1%). U ovoj kategoriji glasove su dodjeljivali podjednako i muškarci i žene, a više od 82% čitatelja nije dalo svoj odgovor.

Rezultat je to posebnog istraživanja kvalitete medija – DEEPMA – QUDAL – MEDIA – QUality meDAL koje je proveo renomirani međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK.

Time je Gloria uvjerljivo potvrdila svoj status vodećeg magazina za žene, a one su je, s druge strane, ocijenile najkvalitetnijim tjednim listom u Hrvatskoj, kao i najkvalitetnijim lifestyle magazinom.

Linker
20. travanj 2024 16:06