SAMO ZA GLORIJU

Halit Ergenc: S Bergüzar želim još djece

Turski glumac Halit Ergenc (42), kojeg je proslavila glavna uloga građevinskog poduzetnika Onura Aksala u serijalu “1001 noć”, na male ekrane u Hrvatskoj vraća se u velikom stilu – ulogom sultana Sulejmana Veličanstvenog u istoimenom povijesnom serijalu, koji se idući tjedan počinje prikazivati na RTL Televiziji. Dok mu je “1001 noć” preokrenula život i profesionalno i privatno – jer se na snimanju zaljubio u dvanaest godina mlađu glumicu Bergüzar Korel , zbog koje je nakon šest mjeseci braka ostavio suprugu Gizem Soysadi – Sulejman Veličanstveni učvrstio je njegovu glumačku karizmu i ustoličio ga na vrh liste najpopularnijih i najbolje plaćenih turskih glumaca. Zahvaljujući toj ulozi, Halit Ergenc posljednjih godina doslovce živi kao sultan.

– Nikad mi u životu nije bilo ljepše: imam savršen posao, najbolju suprugu i najdivnijeg sina na svijetu. Još samo da supruga i ja sinčiću Aliju podarimo brata ili sestru… – govori Halit Ergenc.

Serijal “Sulejman Veličanstveni” o životu najvećeg i najmudrijeg vladara Otomanskog Carstva, koji je od 1520. do svoje smrti 1566. vladao velikim dijelom Europe, Azije i Afrike, stigavši na zapadu do zidina Beča, a na istoku do Jemena, svojevrstan je televizijski fenomen.

– Uloga Sulejmana Veličanstvenog bila mi je veliki izazov jer je on bio veliki vladar, ratnik i osvajač, ali i reformator pravosuđa te mecena umjetnosti – kaže Halit Ergenc, koji se prisjetio početka snimanja. U prikazu pohoda na Beograd, koji je Sulejman Veličanstveni sa svojim trupama zauzeo u kolovozu 1521., pao je, naime, s konja i slomio lijevu nogu. Iako su mu liječnici preporučili šest tjedana strogog mirovanja, Halit Ergenc vratio se nakon tri dana na set i nastavio raditi punom parom, zbog čega je osvojio simpatije svih ostalih članova ekipe.

Ali i svih dobitnika Konzumove nagradne igre s kojima se lani u veljači susreo na gala večeri u Istanbulu, kamo je također stigao u pratnji supruge i agentice te s nogom u gipsu. Ta večera bila je veliki finale Halitovog angažmana u Hrvatskoj, tijekom kojeg je sa suprugom Bergüzar Korel i kolegicom Marijanom Mikulić snimio reklamu za naš najveći maloprodajni trgovački lanac te se odlično proveo u Zagrebu. No, zbog poslovnih obveza još nije iskoristio ponudu Ive Balent, direktorice marketinga Agrokora, koja ga je s obitelji pozvala na odmor u Dubrovnik.

Na taj način još jednom su jasno demantirali tračeve da im je brak u krizi, zbog čega su, navodno, bili prisiljeni angažirati bračnog savjetnika.

– Već mi je dosadilo ponavljati kako su to notorne neistine i laži. Bergüzar i ja nikad nismo bili sretniji – kaže Halit Ergenc, koji je treću godišnjicu braka sa suprugom početkom kolovoza proslavio romantičnom večerom u elitnom istanbulskom ribljem restoranu Lacivert na Bosporu.

Napisao Kruno Petrinović Snimci: Dogan Burda i RTL Televizija

Pročitali ste dio intervjua s turskim glumcem Halitom Ergencom. Cijeli razgovor o bajkovitom životu s Berguzar Korel i sinom Alijem, te teškoćama snimanja najveće turske sapunice pročitajte u novom izdanju Glorije (br. 920) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
02. svibanj 2024 18:37