NEOBIČAN SPOJ

Hari Varešanović: Unuk mi je obavezno 'dnevno štivo'

Iako se sarajevski glazbenici Hari Varešanović (51) i Haris Džinović (60) poznaju tridesetak godina, prvi put će zajedno zapjevati 1. ožujka u zagrebačkoj Ciboni, gdje će se spojiti bosanski pop i folk.

Otkud ideja da napravite zajednički koncert? – Bila je to ideja našeg producenta Tomislava Kašljevića, a mi smo je prihvatili jer nas veže dugogodišnje prijateljstvo, obojica smo ‘rasni’ pjevači i volimo glazbu onog drugog.

Koja vam je najdraža pjesma Harisa Džinovića? – ‘Rano je za tugu’, a on voli moju ‘Ti rođena si samo za mene’. Ispod njegove stroge vanjštine zapravo se skriva veliki emotivac.

Što ćete pjevati na koncertu? – Bit će to spoj naših najvećih hitova, a pozvali smo i još neke glazbenike da nam se pridruže.

Hoće li na koncertu biti i vaša nevjenčana supruga, osam godina mlađa Osječanka Jasminka Ištuk? – Hoće. Uvijek me prati kad ima vremena i volje.

Stignete li zbog brojnih nastupa viđati 14-mjesečnog unuka Ishaka, kojeg je rodila vaša kći iz bivšeg braka? – Viđamo se svakodnevno, on mi je obavezno ‘dnevno štivo’. Rekao bih da prema njemu osjećam veću povezanost negoli sam je imao s vlastitom djecom kad su se rodila. Dosta rano sam postao otac i falilo mi je ozbiljnosti.

Damir Leljak

Linker
29. travanj 2024 15:20