LUST FOR LIFE

Harmonija čipke, tila i satena u Boudoirovoj novoj kolekciji

Minuciozni vitrail koji sačinjavaju haljine iz najnovije Boudoir kolekcije “Lust for Life”, razrađen je u nebrojenim kombinacijama oblika, materijala i tekstura. Čipka u svim mogućim uzorcima, til i saten ,tvore jednu skladnu harmoniju u kojoj se isprepliću geometrijski krojni dijelovi sa zanimljivim texturama koje u svojoj povezanosti, brišu granice geometrijskih linija, a razvedeni rubovi haljina dodatno upotpunjuju taj dojam.

Haljine ne prate strogo liniju tijela ali se ipak puteno obavijaju, otkrivajući slojevitost dizajna i sve detalje koji ostaju enigma neopreznom oku. Boje koje prevladavaju u kolekciji su one bezvremenske; puder,crna, bijela i sve nijanse sladoleda od jagode.

“Lust for Life” modna kampanja, ostvarena je u suradnji sa najboljim hrvatskim fotografom Mladenom Šarićem te izvanrednim beauty stručnjacima: Saša Joković potpisuje šminku, Milena Maršić (Glamour) potpisuje oblikovanje kose. Model koji se našao u ovoj zahtijevnoj ulozi je Jelena Stanković (Colors model).

Asistent fotografa je Barbara Šarić.

Inspiracija za kampanju bile su post mortem viktorijanske fotografije, koje su same po sebi bile fenomen toga doba ,a danas ostaju intrigantan trag povijesnih zbivanja I okolnosti u kojima su nastale.

Fotografiranje je u viktorijansko doba bilo relativno skupo te se često događalo da djeca i mladi koji bi prerano umrli nisu imali nijednu svoju fotografiju i zapravo nikakav trag svog postojanja

Stoga ovaj vid fotografije možemo sažeti kao zadnji trag nečije egzistencije i uspomena na preminule.

Polazeći od toga da I same haljine djelomičnu inspiraciju nalaze u nekim viktorijanskim odjevnim elementima, kao što su čipkasti ovratnici ,referiranje na viktorijansko doba nije ni čudno, a niti slučajno.

Linker
05. prosinac 2023 08:55