MOGUĆE JE

Hit frizura za samo 5 minuta

Napravite minijaturne zahvate na kosi i dobijte maksimalni efekt – moderne frizure koje izgledaju kao da su rezultat višesatnog rada mogu biti gotove za samo pet minuta.

1. Visoki rep s pomakom

Visoki rep nikad ne izlazi iz mode: ove sezone nosi se pricvršcen uz glavu te stiliziran raznobojnim kopcama ukrašenim svjetlucavim kamencicma, baš kako predlaže talijanska modna kuća Prada (slika gore).

1. Zagladiti kosu proizvodom za stiliziranje i sjaj te je svezati u visoki rep. 2 Pramen kose omotati oko gumice (kako bi se skrila) i ksirati ga ukosnicom. 3 Ukrasnom kopcom rep pricvrstiti uz tjeme iznad uha te zagladiti vrhove da ne strše.

Keune Care Line De ne Style Ultimate Shine Repair serum za zaglađivanje 139 kn; Kerastase Laque Couture lak za fiksiranje 175 kn; Keune Design Texture krema za oblikovanje 99 kn; ukrasna kopča 60 kn, Parfois

2. Banana punđa

Zahvaljujući kući Chanel uredno složenu punu ne nose samo gospođe već i mlađe šminkerice, a s crnom trakom u kosi, pokojim pramenom koji strši te naglašenim make-upom ova ‘klasičarka’ odabir je i frajerica. Elegantna, nisko svezana chignon puna ponovno je najtraženija frizura za šetnju crvenim tepihom. Ove sezone nosi se s razdjeljkom na sredini glave, jako zaglađena i sjajna.

1. Kosu razbarušiti pomoću pjene za volumen i proizvoda za učvršćivanje. 2. Skupiti je u rep te smotati u obliku banane, usmjeriti vrhove prema vratu te pričvrstiti uz tjeme ukosnicama. 3. Mat pastom stilizirati vrhove koji vire ispod ukosnica te sve fiksirati lakom.

Matrix Shape Switcher pasta za oblikovanje 80 kn; Schwarzkopf Professional BC Excellium Q10+ Collagen Plumping Souf é pjena za volumen 100 kn; traka za kosu 149 kn, Zara

3. Kruna od pletenica

Osim za šetnju gradom ili kavu s prijateljicama, romanticna, razbarušena pletenica idealna je i za svecane prigode: jednostavno se oblikuje, a najbolje izgleda na poludugoj kosi.

1. Kosu, na koju je nanesen proizvod za volumen, podijeliti u dva veća pramena – kao za izradu pletenica à la Janica Kostelić. 2 Isplesti pletenice (početi oko visine uha) te ih prebaciti preko glave tako da se preklapaju. Učvrstiti ih uz tjeme kako bi se oblikovala ‘kruna’ od kose. 3 Pletenice po želji olabaviti te frizuru učvrstiti lakom.

Kérastase Materialiste gel 205 kn; John Masters Organics hidratantna krema za kosu od ruže i marelice 259 kn; Aussie Miracle Shine+Hold lak za kosu 46,90 kn

Linker
29. travanj 2024 21:35