INSTAGRAM
SAVJETI ZA PLAŽU

Hrana koju biste trebali izbjegavati prije odlaska na plažu

Spremate li se za godišnji odmor i planirate li ga provesti na plaži, evo nekoliko namirnica koje biste trebali izbjegavati ukoliko ne želite probleme s nadutosti i neugodnim plinovima.

Gazirana pića

Prije odlaska na plažu izbjegavajte apsolutno sva gazirana pića jer će vas ona zasigurno nepotrebno napuhati i uzrokovati plinove.

Slana hrana

Iako vas neće nužno napuhati, slana hrana uzrokuje zadržavanje tekućine u organizmu. Stoga birajte hranu koja ima što manje natrija u sebi.

Povrće iz porodice kupusnjača

Iako su kelj, kupus i brokula odlične namirnice za mršavljenje, nije ih preporučljivo uzimati prije odlaska na plažu jer uistinu napuhuju.

Žvakaća guma

Zvuči posve bezopasno no žvakaća guma zapravo vas može poprilično napuhati i to zato jer ćete se žvakanjem žvakaće gume nagutati velikih količina zraka.

Slatka pića

Ukoliko ste pobornici slatkih pića i koktela na plaži, razmislite još jednom: između prirodnih šećera i umjetnih sladila koja se nalaze u svim pićima, visoka razina fruktoze vas može napuhati.

Mliječni proizvodi

Imate li bilo kakav oblik intolerancije na laktozu – izbjegavajte mliječne proizvode prije odlaska na plažu. Uzrokuju nadutost i brojne druge želučane tegobe.

Linker
12. travanj 2024 06:34