SPEKTAKL U KEREMPUHU

Hrvatski glumci depiliraju prsa, noge i pazuhe

Da su im majke prošlog vikenda bile na probi, ne bi prepoznale glumce zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, koji su na pozornicu prvi put izišli u kostimima za predstavu “Krletka”. Hrvoje Kečkeš , Mario Mirković , Borko Perić, Luka Petrušić i Filip Detelić – u ženskim čarapama, minicama i korzetima, ukrašeni perjem, s perikama i dijademima na glavi, cipelama s platformama, umjetnim trepavicama i šljokicama – bili su vrlo uvjerljivi kao drag queens, muški zabavljači koji glume žene i izgledaju kao ženske karikature.

Još će im, doduše, trebati mnogo truda i vježbe kako bi na premijeri predstave Kreše Dolenčića , zakazanoj za 10. ožujka, sigurno hodali na visokim potpeticama i plesali bez sapletanja u šlepove.

– Iako smo svi mi rasne muškarčine bez ikakvog iskustva u ulogama žena, uvjeren sam da ćemo već nakon nekoliko proba biti poprilično feminizirani. Na redateljev zahtjev, svi smo poslušno obrijali prsa i pazuha, a dogovor je da do premijere obavimo i depilaciju nogu. Dotad, na probama nosimo dvostruke hulahupke kako nam se ne bi vidjele dlake – govori glumac Mario Mirković, koji u “Krletki” igra Francis.

Glavne uloge u kazališnoj verziji filmskog i brodvejskog hit-mjuzikla, koji se prvi put postavlja u Zagrebu, dobili su glumci Željko Königsknecht i Hrvoje Kečkeš, koji igraju homoseksualni par čiji se sin želi vjenčati s kćeri uglednog konzervativnog političara (glumi ga Edo Vujić). Zbog toga za vrijeme posjeta buduće tazbine kuću treba dovesti u red i iz nje ukloniti svaki trag društveno neprihvatljivog ponašanja, što je gotovo nemoguća misija jer dečki svakim pokretom i detaljem otkrivaju svoje seksualno opredjeljenje.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćeni tekst o pripremama za predstavu Krletka. U tiskanom izdanju Glorije (br. 894) pronađite ostale informacije i saznajte kako je 5 muškarčina doživjelo svoj preobražaj u ženske figure, te što će dočekati publiku na premijeri. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
02. svibanj 2024 16:14