JUNAK IGARA

Ibrica Jusić uhvatio Britanca koji je skinuo zastavu Libertas

Poznati šansonjer i kantautor Ibrica Jusić (67) u noći s ponedjeljka na utorak spasio je simbol Dubrovačkih ljetnih igara, zastavu s natpisom Libertas koju su s Orlandova stupa skinuli mladi Britanci pod utjecajem alkohola – piše Slobodna Dalmacija.

– Dok sam se peo uz ulicu Ruđera Boškovića, tamo na vratima od Buže koja je sjeverni ulaz u povijesnu jezgru Grada, stajala su dva mulca. Jedan je držao pod rukom neku bijelu svilenu tkaninu, dok je s njim u društvu bio vršnjak koji kao da mu je “čuvao stražu”. Učinili su mi se nekako sumnjivi te sam u pratnji svog vjernog belgijskog ovčara Bonda krenuo prema njima – ispričao je Ibrica Jusić za Slobodnu Dalmaciju.

– Došli smo sve do Kneževa dvora i načinili krug oko katedrale a potom je skrenuo do starog gradskog porta. Porat je već bio pust a on je vidjeo neku praznu kartonsku kutiju i u nju stavio tkaninu za koju sam, još dok smo prolazili Stradunom, pomislio da nije zastava “Ljetnih igara”. Jer, ta je zastava izvezena na bijeloj svili. Ostavio je zastavu u kutiju te ubrzano krenuo, ali sam mu naredio da se zaustavi, na što je bahato dometnuo “Don’t touch me”. Doista mi je zasmetala ta arogancija i preopotencija golobradog žutokljunca koji osobno ne poštuje tradiciju, a dolazi iz zemlje kojoj je tradicija na visokom mjestu prioriteta – kaže Ibrica.

Policija je potvrdila je Britanca nakon krađe zastave u obližnjoj staroj gradskoj luci sustigao jedan Dubrovčanin te ga zadržao do dolaska policije koju je pozvao mobitelom.

Ibrica inače redovito noću šeće s psom, a često i u društvu svog mačka nakon koncerata koje ljeti, skoro svake noći, održava u klaustru ili na skalinima Dominikanskog samostana.

Ahmet Kalajdžić

Izvorni tekst pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji.

Linker
29. travanj 2024 19:10