IBRICA JUSIĆ

Oproštaj od Archibalda

Škotski ovčar Archibald, vjerni dugogodišnji prijatelj dubrovačkog kantautora Ibrice Jusića, uginuo je u svojoj 15. godini. Pjevač je primijetio da se njegov ljubimac zadnjih dana drugačije ponašao te da mu nije dobro.

– Kao da se gasio zadnjih dana. U jednom sam trenu uzeo gitaru i zapjevao mu sevdah. On je zamahnuo repom, pozdravio me kao uvijek, kao da je rekao – sviraj mi i dalje. Otišao sam van, vratio se i shvatio da više nije živ – izjavio je Ibrica Jusić za Slobodnu Dalmaciju te dodao kako je svog ljubimca, koji ga je pratio na pozornicama, pokopao na jednoj dubrovačkoj mirnoj lokaciji.

Sada ožalošćeni pjesnik planira udomiti jednog od napuštenih pasa iz azila, a nisu mu bitni ni pedigre ni vrsta.

“Više od 15 godina dijelili su pozornicu, zalogaje, sretne i nesretne ljubavi, pređene kilometre. Dobri stari Arči, miljenik publike, novinara, (ali ne uvijek i hotelijera) pridružio se svojim prethodnicima Vagiju i Oskaru. I dok Arči šarmira nebeske ovčice, Ibrici se, prije nego mu se uvuče u kuću, pod kožu uvlači nova bebica… Poznavajući Ibricu, ovaj minus neće dugo trajati”, navedeno je na službenoj web stranici Ibrice Jusića.

Linker
29. travanj 2024 19:14