Uživate li u slatkim desertima, a niste vješti s pečenjem kolača ili jednostavno nemate volje po vrućinama biti u vrućoj kuhinji – imamo za vas brzu i finu tortu, gotovu za 30-ak minuta.
Bitno je samo strpljivo sačekati da se torta ohladi i bude spremna za rezanje.
Sastojci:
- 300 grama tamne, mliječne čokolade
- 100 grama bijele čokolade
- 3 pudinga od vanilije
- 10 žlica šećera
- Piškote
- 1 litra mlijeka
- 500 ml vrhnja za šlag
U 200 ml mlijeka razmutite puding i šećer, a ostatak mlijeka ugrijte pa dodajte razmućene sastojke.
Nakon što skuhate puding, smjesu podijelite na dva jednaka dijela i u prvi dodajte i rastopite 3 tamne čokolade, a u drugu polovicu dodajte i rastopite bijelu čokoladu.
Ostavite da se obje polovice ohlade, a u međuvremenu smiksajte vrhnje za šlag.
Vrhnje za šlag podijelite na dva dijela, s time da ćete prvi dio podijeliti na dodatna dva dijela i jedan umutiti u tamnu smjesu, a drugi dio u bijelu smjesu.
Odaberite okrugli kalup (ili lonac) koji ćete obložiti aluminijskom folijom. Izlijte svu bijelu kremu i malo crne pa pomiješajte kako biste dobili crno-bijele šare. Na to stavite preostalu polovicu vrhnja za šlag pa ostatak crne smjese i na kraju složite red piškota prethodno namočenih u mlijeku.
Potom preklopite vrh s ostatkom folije da cijela torta ostane unutar folije, u kalupu. Stavite tortu u hladnjak na hlađenje. Kad se stvrdne, pripremite podložak i okrenite tortu naopako. Red piškota sada će biti na dnu, a crno-bijele šare na vrhu.
U slast!