STILSKA PITANJA

Iva Herceg: Moj dečko Matija Babić ima idealan stil

PRVI SVEČANI IZLAZAK – S 19 godina bila sam na vjenčanju svoje prijateljice, a odjenula sam haljinu koju mi je krojačica sašila prema fotografiji iz jednog modnog magazina. Bila je crna s tankim bretelicama od čipke, dužine do koljena, a sa strane je imala crnu špagicu za vezanje. Uz nju sam obula crne sandale s visokom potpeticom i remenčićem oko gležnja, kosa mi je bila raspuštena, a oči sam istaknula crnim tušem, maskarom i smeđim sjenilom.

MOJ IZBOR ZA SVEČANE PRIGODE – Najčešće sam u crnom, sivom ili bijelom, a ne mogu pogriješiti s malom crnom haljinom. Volim jednostavne modele, koji prate liniju tijela, a kupujem ih u Zari, H&M-u, Topshopu ili Miss Selfridgeu.

NAJVIŠE POZORNOSTI IZAZVALA SAM… – U kratkoj bijeloj lepršavoj haljinici, uz koju sam obula ružičaste štikle.

ŠLJOKICE ILI SVILA? – Šljokičaste i svilene haljine odjenut ću samo u posebnim prigodama, poput nekih važnih primanja i modnih snimanja.

ISPOD ČIPKE NOSIM… – Diskretno rublje, po mogućnosti u boji kože, koje će se uklopiti u cjelokupan styling. Najviše volim pamučne grudnjake i gaćice.

FRIZURA ZA SVEČANE PRIGODE – Kosa mi je prirodno valovita, i uglavnom je puštam da bude takva, no katkad je izravnam. Ne volim utegnute frizure, pa kad napravim punđu, volim da ima malo boemski i ležeran izgled, s nekoliko pramenova koji nestašno padaju oko uha. S puno malih ukosnica možete imati postojanu frizuru – punđu ili rep, koji će dobro izgledati cijelu noć.

KLASIČNI MODNI DODACI – Jednostavna i decentna pismo-torba, u kojoj svaka dama mora nositi puder, ogledalce, papirnate maramice i ruž.

NAKIT – Žuto zlato mi je u zadnje vrijeme vrlo drago jer ima neki starinski štih. Volim veliko koktel-prstenje, viseće i velike okrugle naušnice, a najizbirljivija sam kod ogrlica: najčešće nosim lančiće s malim privjescima.

CIPELE – Ili klasične salonke, ili štikle s remenčićem oko gležnja – bitno je da lijepo izgledaju i da su udobne, što mogu biti i kad imaju potpeticu od 12 centimetara. UZ TAKAV STIL IDEALAN PARTNER JE… – Opušten, poput mog dečka Matije Babića , web poduzetnika, koji izgleda ležerno i kad se pojavi u sivom odijelu. A ako mora staviti kravatu – onda volim da je uska.

PLANOVI I ŽELJE ZA 2012. – Želim diplomirati novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti i posvetiti se glazbi tako da što više vremena provodim u tonskom studiju.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o stilu Ive Herceg pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.887) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
16. svibanj 2024 02:19