MLADA I USPJEŠNA

Iva Mihalić: Radujem se novim avanturama

Za “Ćaću” kritičari kažu da je možda najbolji film redatelja Dalibora Matanića. Pokazalo se to i na Filmskom festivalu u Puli, gdje je film nagrađen s tri Zlatne arene, među kojima i ona za sporednu ulogu koju je zaslužila ­Iva Mihalić .

Mlada glumica u filmu igra lik, koji su kritičari već usporedili s američkim i japanskim horor junakinjama, na što 26-godišnja Iva sa smiješkom odgovara:

– Sviđa mi se što je u ovom slučaju usporedba s likom iz horora zapravo kompliment.

Iako je, posve normalno, ponosna i sretna što je kući odnijela Zlatnu arenu, na pitanje kako doživljava nagradu, odgovara vrlo skromno i romantično.

– Meni je snimanje ovog filma bio ogroman izazov, sretna sam što sam dobila nagradu i priznanje za uloženi trud, nadam se da će mi ovo biti i jedna vrsta ohrabrenja za nove avanture. Sada treba raditi dalje i otkrivati nove izazove – kazala je Iva Mihalić.

­

S obzirom da film progovara o teškoj obiteljskoj situaciji, zanimalo nas je li teško bilo i na snimanju u Lici.

– Bilo je fizički i mentalno zahtjevno, slagala sam kockicu po kockicu lika, razbijala glavu sa zadatkom koji sam dobila, ali upravo mi je to bilo i ono najljepše, izazov. Imala sam beskrajno povjerenje u Dadu Matanića s kojim je bilo genijalno raditi, kao i s partnerima kao što su Judita Franković , Ivo Gregurević i Igor Kovač . Bili smo super ekipa i zajedno smo stvarali. Volim uloge u kojima imam zadatak probiti neku barijeru u svojoj glavi,volim intenzivan rad i otvaranje novih prostora.

­A na pitanje što joj je draže, gluma na filmu ili u kazalištu, dobitnica Zlatne arene odgovara vrlo diplomatski.

-Teško bih se mogla odlučiti, glumačka iskustva stečena u kazalištu primjenjiva su i na filmu i obratno, nastojim učiti iz jednog i iz drugog.

Linker
25. travanj 2024 16:25