PRED OGLEDALOM

Iva Mihalić: Uzor mi je Coco Chanel

Dogodila mi se treća sreća, kaže 26-godišnja zagrebačka glumica Iva Mihalić . Jer, njezin treći film, psihološki triler ‘Ćaća’ Dalibora Matanića , donio joj je prvu glumačku nagradu – Zlatnu arenu za sporednu ulogu. Ivi, trenutačno najmlađoj članici ansambla zagrebačkog HNK, velika su strast putovanja i zato je vrlo spretna u pakiranju putnih kovčega. A da bi se spremila za svečanu dodjelu na festivalu u Puli, trebalo joj je samo dvadesetak minuta.

Jeste li haljinu u kojoj ste se pojavili u Areni kupili posebno za tu prigodu? – To je bila čista improvizacija: dva dana prije toga završila sam dvadesetodnevnu brodsku turneju s predstavom ‘Djeca sa CNN-a’ i nakon toga odmah došla u Pulu. Tako da sa sobom nisam imala baš svečaniju odjeću.

U kakvoj se odjeći inače osjećata najugodnije? – U odjeći od prirodnih materijala, i u ležernijim krojevima.

Koliko vremena dnevno provedete pred ogledalom? – Petnaest minuta, koliko mi treba da operem zube, umijem se hladnom vodom i eventualno našminkam.

Kojim kremama njegujete lice i tijelo? – Favoriti su mi Eucerin i L’Occitane, a za tijelo najčešće dobra stara Nivea. Od sunca se, pak, štitim Vichyjevim preparatima, s faktorima trideset i pedeset.

Imate li veću zbirku ruževa, parfema ili lakova za nokte? – Ne baš nešto pretjerano veliku, ali imam dosta nijansi crvenog ruža. Od parfema godinama sam vjerna Chanel Eau Fraiche, Narciso Rodriguez For Her, Bvlgari Omnia Crystaline, iako mi se tu i tamo potkrade neki novi miris. Što se lakova tiče, uvijek biram dvije nijanse, sivu i tamnocrvenu.

Kakav nakit volite nositi? – Decentan.

O kojim kozmetičkim ili modnim temama pričate s kolegicama u glumačkoj garderobi? – Najčešće razmjenjujemo informacije gdje je netko nešto kupio.

Kako održavate kondiciju? – Vježbama u teretani i vožnjom bicikla.

Za odmor ćete odabrati more ili planine? – More, uvijek more. Volim biti pokraj mora, navečer mi to najviše paše, volim zvuk i miris mora.

Koje kozmetičke preparate najradije dobivate na dar? – Pa zapravo najviše ih volim kupovati sama, osobito ruževe i sjenila.

U čemu je, kad je o izgledu riječ, priroda prema vama bila najdarežljivija? – Mislim da bi to bila kosa.

Koja vam je žena uzor? – Coco Chanel.

Jagoda Zamoda

Linker
25. travanj 2024 21:14