PONOS LEGENDE

Ivan Gudelj: Nije mi nimalo žao što su kćeri odabrale glumu

Većina uspješnih roditelja za svoju djecu priželjkuje sličan životni put pa je i legendarni nogometaš Ivan Gudelj (52), Hajdukova zvijezda 80-ih, očekivao da će se jednog dana moći hvaliti sportskim uspjesima svojih dviju kćeri. No, plavokosim sestrama Ivani (22) i Đani (11), umjesto sportskih terena draže su bile kazališne daske. Starija Ivana, studentica četvrte godine glume na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, ostvarila je već nekoliko uloga u kazališnim predstavama, a mlađa Đana, odlična učenica šestog razreda Osnovne škole “Marjan”, nedavno je završila snimanje kratkometražnog filma “Balavica” redatelja Igora Mirkovića, u kojem igra glavnu ulogu.

– Nije mi nimalo žao što su obje odabrale glumu. Doduše, okušale su se i u sportu: Ivana je kao osnovnoškolka trenirala tenis, a njezinim stopama krenula je i Đana, koja je u tome jako dobra, no gluma joj je ipak na prvom mjestu – kaže proslavljeni nogometaš koji se nakon naprasno prekinute igračke karijere u 26. godini – kad je obolio od hepatitisa B – posvetio trenerskim poslovima.

Đana je isprva pohađala dramski studio Gradskog kazališta mladih, a lani je prešla u Play dramu Elvisa Bošnjaka, gdje ju je i otkrio Igor Mirković.

– Odabrane smo nas tri djevojčice koje smo dobile u zadatak nešto improvizirati. Ja sam predložila da igramo izvanzemaljce, a Igoru se to očito svidjelo. U filmu glumim djevojčicu zaljubljenu u dječaka iz ulice, s kojim provodi mnogo vremena na vrhu jedne zgrade. Nije me uopće bilo strah dok smo snimali na jednom splitskom neboderu jer su nas čuvali članovi Gorske službe. A nije mi bio ni problem tih desetak dana ustajati u cik zore i snimati cijeli dan – iskrena je smeđooka Đana, za koju Mirković nije imao dovoljno riječi hvale.

Napisala Dolores Tolić Snimci: Jure Ravlić i privatni album

Pročitali ste dio teme o Ivanu Gudelju i njegovim kćerima, a više o prilagodbama nakon njegove sportske karijere te zašto je Ivana bila zaljubljena u Igora Štimca pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 928) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
28. travanj 2024 05:40