ZAVIDNA KARIJERA

Ivan Ljubičić - teniski velikan ide u mirovinu

Veselim se slijedećoj fazi života – izjavio je hrvatski teniski reprezentativac Ivan Ljubičić . 19. ožujka proslaviti će 33. godine života koji je obilježen napornim radom i vrhunskim rezultatima. Nakon propuštanja turnira u Indian Wellsu, koji je 2010. godine osvojio , najavio je da će mu slijedeći turnir u Monte Carlu za mjesec dana biti i zadnji u teniskoj karijeri.

– Nikad nije lagana odluka profesionalnom sportašu da ode u u mirovinu. Tenis mi je dao jako puno i želim ostati i sudjelovati u njemu na neki način i kad se umirovim – ispričao je popularno zvani Ljubo, prenosi Yahoo News, koji će vjerojatno s užitkom praviti društvo Goranu Ivaniševiću na Senior Touru. Sportska mirovina dati će mu znatno više vremena za obitelj. Sa suprugom Aidom ima trogodišnjeg sina Leonarda i tromjesečnu kćerkicu Zaru , koji se sigurno vesele što tata više neće biti često na putu.

Kao prognanik došao je iz Banja Luke u Rijeku, gdje ga je otac usmjerio u svijet tenisa. Nisu ga nikada nazivali velikim talentom, Ljubo je sve uspjehe zaradio napornim radom.

– Otac Marko najzaslužniji je što je tenis postao moje životno opredjeljenje. U najtežim životnim trenucima, dok smo kao prognanici došli u Rijeku i cijeli život bio nam je u nekoliko najlonskih vrećica, zapravo i nisam imao puno izbora. Dobio sam priliku u tenisu, odvojio se od obitelji i krenuo u nepoznato. Ne želim ni pomisliti što bi bilo sa mnom da nisam uspio – prisjetio se Ljubičić svojih početaka. Deset puta je osvajao turnire, bio treći igrač svijeta, bio na vrhu sa Davis Cup reprezentacijom i odnio brončanu medalju sa Olimpijskih igara u Pekingu u paru sa Marijem Ančićem. Ukupna zarada sa svih turnira dosegla je skoro 10 milijuna dolara.

– Ljubičić mi je jako dobar prijatelj i tužno ga je vidjeti kako se zaista povlači. Razgovarali smo više puta o tome, ali mislim da je sada pravo vrijeme da se posveti obitelji. Tek je dobio kćer. On je jedan od tenisača kojeg se protivnici najviše boje. Meni je bio jako dobar prijatelj, mogu mu samo čestitati na prekrasnoj karijeri – izjavio je Roger Federer za Sporting life, Ljubin žestoki protivnik ali i veliki prijatelj.

Linker
04. svibanj 2024 13:18