PODRŠKA PRVAKU

Ivica Kostelić - ljubavna idila snježnoga kralja

Kako i priliči najvećim majstorima, koje nikakav događaj ne može izbaciti iz takta i usredotočenosti na vlastite ciljeve, 32-godišnji skijaš Ivica Kostelić prespavao je ulazak u 2012. Sutradan ujutro, naime, potpuno koncentriran, odmoran i svjež morao je odraditi prvi ovogodišnji trening u završnim pripremama za sljemensku utrku. Iako je u Svjetskom kupu u jedanaest sezona pobijedio u dvadeset utrka, te osvojio još 45 medalja za druga i treća mjesta, lanjski osvajač Kristalnog globusa još ima neispunjenih sportskih želja. Jedna od njih je pobjeda u noćnom slalomu na sljemenskom Crvenom spustu, koja bi mu napokon donijela titulu Snježnog kralja. Igrom slučaja, utrka se ove godine održava 5. siječnja, na 30. rođendan njegove sestre Janice Kostelić , naše legendarne skijašice koja niti u danima najveće slave nije uspjela trijumfirati u Zagrebu. Zbog toga se pokal Snježnog kralja u obitelji Kostelić posebno priželjkuje.

Ljubavnu sreću Ivica je pronašao s 26-godišnjom Islanđankom Elin Arnarsdottir. U vezi su pet godina, tijekom kojih su morali odolijevati raznim medijskim tračevima i stalno bili meta paparazza, no njihova ljubav danas je čvršća nego ikad prije. Kao i lani, Elin prati utrku na Sljemenu u društvu Ivičine majke Marice Kostelić, a ove godine su im se pridružili i njeni roditelji koji su zbog toga doputovali s Islanda. Tako u kući Kostelićevih u Gračanima ovih dana vlada prava obiteljska atmosfera. Osim za djevojku i za gitaru, koju nosi svuda po svijetu, Ivica gotovo da nema slobodnog vremena.

Svoju profesionalnu budućnost najbolji svjetski skijaš ipak ne vidi na snijegu.

– Ne mogu se zamisliti u ulozi svoga oca Ante Kostelića. Sigurno neću biti trener. Nakon natjecateljske karijere vidim se u povijesnom institutu, gdje bih se bavio znanstvenim radom. Nadam se da će to biti moguće – govori Ivica, koji planira zasnovati obitelj, imati djecu i sve ostalo o čemu zbog posvećenosti sportu nije mogao ni sanjati.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o Ivici Kosteliću. U tiskanom izdanju Glorije (br. 887) pročitajte i kako se Ivica brine o svojoj ušteđevini i što si je sve s njome priuštio, kojim se životnim mottom vodi, na što troši slobodno vrijeme, čime bi se volio baviti nakon završetka skijaške karijere i kakve ga avanture opuštaju. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
06. svibanj 2024 01:17