PRIMA ARS FEST

Izabrane najbolje hrvatske zborašice iz 15 hrvatskih gradova

Nakon izvrsnog prvog izdanja Festivala na kojem su trijumfirale najbolje hrvatske zborašice izvodeći veoma zahtjevna djela hrvatskih skladatelja uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a te na kojemu je Djevojački zbor Mozartine izveo i praizvedbu Jenkinsovog Adiemusa uz solistice Ivanu Kindl, Ivanu i Mariju Husar, a sve uz dirigentsku palicu maestra Mladena Tarbuka, Festival će 2011. godine doživjeti svoje drugo izdanje.

PAF – Prima Ars Fest, festival je za uzdizanje i promociju zborskog pjevanja koji se po prvi puta održao 2010 godine u Zagrebu. To je manifestacija koja okuplja djecu i mlade Republike Hrvatske na državnoj razini. Sam festival će se održati 3. rujna 2011. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

– Na ovogodišnji festival prijavilo se mnogo više pjevačica, pa je tako uključeno čak 14 hrvatskih gradova. Djevojke dolaze u ponedjeljak i idućih 2 tjedna aktivno će pripremati program koji će 3.rujna izvesti pred zagrebačkom publikom. Ono što vam mogu otkriti jest da će cjelokupni program festivala biti jako zanimljiv i atraktivan. Djevojački zbor Hrvatske izvest će Mozartovu misu te obrade hrvatskih misnih popijevki Vinka Žganca, dok će u drugom djelu koncerta Djevojački zbor Mozartine i sastav Ex Mozartine izvesti obrade poznatih stranih hitova. Zborove će pratiti orkestar Accoustic Project Zagrebačke filharmonije. Koncertom će ravnati maestro Mladen Tarbuk koji je i ove godine bez razmišljanja prihvatio naš poziv te podržao projekt – rekli su iz organizacije PAF-a.

­­

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti nabaviti na blagajni KD Lisinski ili na internetskoj stranici www.ulaznice.hr po cijeni od 60, 80, 100 i 200 kn.

Linker
19. svibanj 2024 23:42