J

J

Iako su na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih Globusa u nedjelju navečer izostali razdragani govori zahvale i glamurozne zabave, budući da su glumci otkazali svoj dolazak odlučivši se solidarizirati sa scenaristima koji su u štrajku od studenog-već u ponedjeljak neki od njih oglasili su se javnosti o svojim reakcijama na osvojene nagrade.

Jeremy Piven, dobitnik nagrade za najboljeg sporednog glumca u seriji, miniseriji i TV filmu, kaže kako je u vrijeme dodjele globusa bio na setu i radio na novom filmu te ne skriva koliko je sretan zbog osvojene nagrade.

Najbolji glumac u drami za film There will be blood, koji je pak za vrijeme proglašenja dobitnika bio u avionu, Daniel Day-Lewis bio je kratak u svojoj izjavi-"Oduševljen sam."

A 44-godišnji Johnny Depp, kojemu je ovo ujedno i prvi osvojeni Zlatni globus, zahvalio je svima,od članova svoje filmske ekipe, novinara pa sve do svoje obitelji. Najbolji glumac u kategoriji komedije ili mjuzikla za film Sweeney Todd:demonski brijač Fleet Streeta izjavio je sljedeće: " Zahvalio bih svojim dragim prijateljima iz HWFP-a (Hollywood Foreign Press Association) na ukazanoj časti.

Već dulji niz godina HFPA podržava moj rad i na tome sam im uvijek bio od srca zahvalan. Sve je ovo za mene jedan vrlo sretan događaj i oduševljen sam cijelim priznanjem koje je film dobio. Tim (Burton) mi je vrlo drag prijatelj i pravi umjetnik čija nas vizija i umijeće sve nadahnjuje. On je genij. Bez njegovog nepokolebljivog povjerenja i podrške ne bih danas bio ovdje gdje jesam. Također, veliko hvala i izraz poštovanja Heleni (Bonham-Carter) čija je izvedba gđe. Lovett upravo čudesna. Moram poslati ogroman pozdrav predivnoj ekipi Sweeney Todda, Dreamworks Paramounta i Warner Brosa. Nadalje, također bih volio dodati svoju iskrenu zahvalu svom,prije svega prijatelju, a tek onda agentu Traceyu Jacobsu;zatim izvanrednom čovjeku i producentu Richardu Zanucku i naravno mojoj dragocjenoj obitelji: Vanessi, Lily-Rose, i Jacku-za svu ljubav, potporu i apsolutnu sreću svaki dan. Povrh svega, vjerujem, da je ovo bilo dostojanstveno ostvarenje za sve koji su bili uključeni u njega i zahvaljujem u ime svih nas!!!

Ipak, Udruženje scenarista Amerike nakratko je odlučilo prekinuti štrajk i sudjelovati idući mjesec na dodjeli nagrada N.A.A.C.P.(National Association for the Advancement of Colored People).Svoju odluku obrazlažu time, da organizacija posvećena promicanju društvenih promjena kao što je N.A.A.C.P., ne smije biti tretirana poput ostalih protiv kojih štrajkaju, i biti bojkotirana.Hoće li Grammyje počastiti jednako kao i Zlatne globuse nisu još odlučili, ali sigurni su da na dodjeli Oscara neće sudjelovati.

Linker
16. lipanj 2024 17:50