PISMO IZ LONDONA

Jacques: Ne osjećam se gubitnikom, ali bilo je problema s glasovanjem

Nakon što u finalu Dore nije uspio izboriti odlazak na Eurosong, a odlazak u Dusseldorf osigurala je Daria Kinzer , Jacques Houdek je odbio davati izjave novinarima te je samo najavio da će na press konferenciji “otkriti istinu o Dori”. Ta je konferencija trebala biti održana u petak, no pjevač je ipak odustao od susreta s novinarima, a svoje je primjedbe odlučio priopćiti pismeno i to iz Londona, gdje je otišao na ranije dogovoreni poslovni sastanak.

– Ne osjećam se gubitnikom, kao što ni u jednom trenutku nisam nikoga od natjecatelja Dore uvrijedio, a niti mi na kraj pameti nije bilo i neće biti osporavanje uspjeha i pobjede Darije Kinzer – napisao je Houdek, ujedno opovrgnuvši natpise da je ljutiti pobjegao s pozornice.

PROČITAJTE VIŠE Razočarani Jacques želi otkriti istinu o Dori Daria Kinzer pobijedila na Dori Daria Kinzer: Sanjam o karijeri u Hrvatskoj

– Nisam ljutit otišao s pozornice, već sam procijenio da je vrijeme da odem, nakon što sam čestitao pobjednicima. Naime, voditelji su zaboravili da bi bilo u redu da se i meni zahvale na sudjelovanju, a i to je ipak bio Darijin trenutak pa smatram da sam postupio ispravno. Ne zamjeram nikome ništa, ali tako je bilo… – napisao je Jacques Houdek.

No, osim prisjećanja na subotu, pjevač je odlučio istaknuti i što ga je najviše zasmetalo pri izboru pobjednika na Dori. Taj dio njegovih pritužbi donosimo vam u cijelosti:

“U drugom krugu glasovanja sudjeluje po jedna skladba od svakog izvođača. Televoting traje pet minuta s međurezultatom očitanim u drugoj minuti. U slučaju tehničkih problema s prijemom rezultata televotinga, pobjednika odabire žiri uživo u emisiji. Isto tako, u nastavku ću ukratko navesti činjenice za koje osnovano mogu sumnjati da su dovele do nerealnog broja glasova u mome slučaju: – broj 065 500 512 i SMS sadržaj DORA12, koji je bio ubilježen uz moje ime svih šest eliminacijskih emisija i na koji je moja publika već bila naviknuta glasovati, u finalnoj je emisiji pridružen Dariji Kinzer i njenoj izvedbi pjesme ‘Lahor’, stoga su mnogi ljudi bespotrebno bili zbunjeni ili nisu uočili zamjenu brojeva (napominjem da je dodjela tih brojeva dvama finalistima bila predviđena Pravilnikom, ali gledateljstvo s time nikada nije bilo upoznato pa možemo sumnjati da je dovedeno u krivu vjeru). Taj isti broj još uvijek stoji na internetskoj stranici Dore kao broj na koji se glasa za Jacquesa Houdeka! – Dariji Kinzer je, uz moj 065 500 512 za ‘Lahor’, za pjesmu ‘Stotinama godina’ ponovno dodijeljen i broj 065 500 513, broj na koji njeni glasači za nju, već naviknuti, glasuju 6 tjedana! – voditeljica je tijekom emisije krivo pročitala brojeve za glasovanje (umjesto 065 broj započela s 060). Kao izravna posljedica toga, slušatelji Hrvatskoga radija su isto glasali na krivi broj! Javilo nam se nekoliko takvih slučajeva. Najviše problema od samoga početka bilo je s televotingom. Prisjetimo se samo krivog proglašenja i objavljivanja prolaska dalje jednog izvođača već u prvoj emisiji Dore, zatim produljivanja glasovanja za dodatnih pet minuta u 3. emisiji jer nisu bile aktivirane sve linije svih izvođača (iako to nije nigdje predviđeno, već je trebao biti upotrijebljen tjedni televoting). Smatram da bi broj glasova s jedne te iste linije trebao biti limitiran, kao što je to bilo ranijih godina u sličnim projektima jer je to jedini način da se, usprkos manama televotinga, ipak dobije realnija slika glasovanja publike i poštuje normalna distribucija glasova.”

Cijelo službeno priopćenje Jacquesa Houdeka pročitajte na njegovoj službenoj Facebook stranici

Linker
23. travanj 2024 09:10