VELIKI FAN

Jason Segel: Muppeti su mi životna inspiracija

Američki glumac Jason Segel (32) jedan je od najvećih fanova Muppet Showa, a u filmu ‘Muppeti’, koji je stigao u naša kina, potpisan je kao izvršni producent, scenarist i glumac.

Kad ste zavoljeli Mupette? – Kao klinac. ‘The Muppet Show’ mi je bio prvi omiljeni TV serijal, nezaboravne zgode Kermita i njegovog društva ostale su mi inspiracija za život.

Koji likovi su vam najdraži? – Kermit, Fozzie, Gonzo i Miss Piggy. Žabac Kermit je simbol malog čovjeka, ispravnog i pristojnog građanina, medo Fozzie je neumoran šaljivdžija čija zafrkancija ponekad nema mjeru i promaši metu, Gonzo zavodi nepredvidivošću, a Miss Piggy je ultimativna diva.

Kakav je osjećaj bio pjevati i plesati s Mupettima? – U velikom finalu filma na sceni se okupilo dvjestotinjak statista, stotinu plesača i pedeset lutaka. Igrom slučaja scenu smo snimali lani 18. siječnja, na moj 31. rođendan, pa mi je cijela ekipa otpjevala ‘Sretan rođendan’. Bio je to jedinstven doživljaj.

Po čemu su Mupetti posebni? – Duhoviti su, dobronamjerni i pametni, te svoj svijet nastoje učiniti ljepšim mjestom za život.

Kruno Petrinović

Linker
03. svibanj 2024 13:09